ABA liga

AdmiralBet ABA liga na TV Arena sport: Budućnost i Partizan oči u oči u borbi za drugo mesto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2024 10:20
košarkaši Partizana igraju protiv Budućnosti ključni meč za bolju poziciju u ABA ligi MN Press
košarkaši Partizana igraju protiv Budućnosti ključni meč za bolju poziciju u ABA ligi

Paralelno sa neizvesnom bitkom za plej-in Evrolige, košarkaši Partizana biju bitku i za ništa manje važno drugo mesto pred plej-of AdmiralBet ABA lige. U tom zgusnutom rasporedu na redu je nova regionalna utakmica i to protiv Budućnosti u Podgorici (21.00, Tv Arena 1 Premium), što će biti okršaj pretedenata na zvanje prvog pratioca nedodirljive Crvene zvezde.  

Crno-beli su u prošlom kolu izbili na željenu poziciju u regionalnom takmičenju, ali imaju isti skor pobeda (18) i poraza (6) kao crnogorski sastav, pa trijumf dođe kao "must have" za izabranike Željka Obradovića.

"Znamo da je utakmica veoma značajna za nas i Budućnost, pobednik osigurava drugu poziciju. Probali smo ova dva dana da se spremimo. Znamo da igramo u pravoj košarkaškoj atmosferi, protiv veoma dobrog tima. Na nama je da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu", jasan je najtrofejniji evropski košarkaški stručnjak uoči oči u oči borbe sa Podgoričanima.

Osim paralelnih nastupa u dva takmičenja i gorkog poraza od Olimpijakosa u poslednjoj rundi EL, za Avramovića, Pantera, Kaminskog, Ledeja, Koprivicu i ostale problem predstavljaju snaga i ambicije domaćina. 

"Očekujem da momci pruže maksimum. Glavni su pristup, energija i koncentracija. Ako u tim elementima budemo dobri, onda imamo šansu. Imali smo vremena da se spremimo taktički, ali pre taktike su ovi elementi bitni", kaže šef stručnog štaba Budućnosti, Andrej Žakelj.

Pre derbija kola svoj meč odigraće Mega i Split (19.00, TV Arena sport 1). 

AdmiralBet ABA liga, 25. kolo

četvrtak

Zadar - FMP 72:75

subota

Krka - Cedevita Olimpija 92:78
Mornar - Borac 80:78
Cibona - Igokea 70:77

nedelja

Mega - Split 19.00 (AS1)
Budućnost - Partizan 21.00 (AP1)

ponedeljak

Crvena zvezda - SC Derbi 18.00 (AP1)

 

https://www.sofascore.com/tournament/basketball/international/admiralbet-aba-league/235