ABA liga

Stopiran ulazak Dubaija u regionalno takmičenje: ABA ligaši traže više para?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.03.2024 18:47
Košarkaška lopta MN Press
Košarkaška lopta

Članovi Skupštine AdmiralBet ABA lige nisu dozvolili ulazak Dubaija u regionalno takmičenje, a glavni razlog je - novac!

Na sednici održanoj danas u Zagrebu, nije doneta toliko čekana odluka u učešću arapskom kluba u ABA ligi, a prema saznanjima "Mocart sporta", konačna odluka prolongirana je za nedelju dana jer su ABA ligaši tražili više para od ponuđenog.

Predstavnici KK Dubai su na današnjoj sednici Skupštine ABA ligaša imali vrlo opširnu prezentaciju koja je trajala duže od sat vremena i u kojoj su detaljno predstavili šta sve donose regionalnom takmičenju sa sportskog i finansijskog aspekta, prenosi "Mocart sport".

Ponuda je navodno iznosila svega 1.500.000 evra koliko bi podelili učesnici takmičenja svake sezone, što u konačnom zbiru i nije neka "finansijska inekcija" za klubove, pa su ABA ligaši tražili od arapske strane da pojačaju ponudu, a rok za odgovor je nedelju dana.

Podsetimo, pravo glasa imaju Partizan, Crvena zvezda, Cedevita Olimpija, Budućnost, Zadar, Cibona, Mega, FMP, Krka, Igokea i Mornar.
 

 

Standings provided by Sofascore