Vesti iz fudbala

Muška fudbalska selekcija Engleske verovatno ide "u ruke" Sarine Vingman: Holanđanka menja istoriju "Gordog Albiona"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.08.2023 10:37
Muška fudbalska selekcija Engleske verovatno ide "u ruke" Sarine Vingman: Holanđanka menja istoriju "Gordog Albiona" Guliver

Engleska je kolevka fudbala, a mogla bi da ispiše i jednu posebnu stranicu istorije najpopularnijeg i najunosnijeg loptaškog sporta na svetu, ako postavi Sarinu Vigman za selektorku najbolje muške reprezentacije te zemlje. 

Prema rečima predsednika tamošnje Fudbalske asocijacije, Marka Bilingama, to je vrlo moguć scenario, jer su on i njegovi saradnici oduševljeni time kako je ova Holanđanka žensku selekciju dovela do finala tekućeg Svetskog prvenstva, a pre toga sa Engleskinjama uzela evropsku titulu prošle godine. 

 

 

"Sarina Vigman vrlo verovatno će zameniti Gareta Sautgejta na mesto selektora engleske reprezentacije. Srećan sam zbog nje i što joj ide jako dobro. Sarina je najbolja osoba da da nasledi Sautgejta. Kakve veze ima što je žena, ako je najbolji kandidat", rekao je prvi čovek FA Engleske. 

Sarina Vingman ima 56 godina, kao fudbalerka je igrala u zadnjoj liniji i veznom redu, a osim Engleske trenirala je Ter Lede i Den Hag u domovini, bila asistentkinja u stručnom štabu Sparte iz Roterdama i obavljal isti posao u nacionalnom timu Holadnije, dok nije sela na klupu "lala" i na njoj ostala od 2017. do 2021. godine. 

U nedelju je čeka ključna bitka za planetarnu titulu, protiv Španije od 12.00 po srednjeevropskom vremenu (TV Arena 2 Premium).