Vesti iz fudbala

Liverpul siguran protiv Darmštata u generalnoj probi pred start Premijer lige

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

07.08.2023 22:20
Liverpul siguran protiv Darmštata u generalnoj probi pred start Premijer lige Guliver

Fudbaleri Liverpula pobedili su Darmštat 3:1 (2:1) u prijateljskoj utakmici koja je bila i generalna proba obe ekipe pred početak nove takmičarske sezone.

U prvih 10 minuta igrači oba tima priredili su nam spektakularan fudbal. Već u petom minutu Dominik Soboslaj je izveo korner, ciljao je Virdžila Van Dajka od koga se lopta odbila do Mohameda Salaha koji je rutinski svom timu doneo prednost.

Samo tri minuta kasnije visoki presing se isplatio "redsima". Salah je oduzeo loptu Klemensu Ridelu, maltene u kaznenom prostoru Darmštada, a potom je Egipćanin lakši deo posla prepustio Diogu Žoti koji se bez problema upisao u strelce.

U 10. minutu uspela je nemačka ekipa da u potpunosti nasamari rivala. Uspešno su rešili prepoznatljivi presing čete Jirgena Klopa, a Brajdon Manu je uputio fenomenalnu loptu u stilu najboljih svetskih veznih fudbalera popuk Kevina de Brujnea, Luke Modrića, Tonija Krosa...

Njegovo dodavanje iskoristio je Matijas Honsak koji je sam istrčao pred golama Alisona i uspešno ga savladao.

Imao je Liverpul još puno šansi da uveća prednost ali je nemački tim odolevao, sve do 59. minuta kada je ponovo Soboslaj izveo udarac iz ugla, a onda je usledila prava majstorija. Luis Dijaz je u skoku uspeo petom da pošalje loptu pod prečku, tako podsetivši na neke spektakularne pogotke Zlatana Ibrahimovića, a ispostaviće se da je Kolumbijac svojim potezom i postavio konačan rezultat.