Vesti iz fudbala

Himenez se dogovorio sa Fulamom: Nema prepreke da Mitrović ode u Saudijsku Arabiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2023 09:08
Himenez se dogovorio sa Fulamom: Nema prepreke da Mitrović ode u Saudijsku Arabiju Tanjug/Adam Davy/PA via AP

Meksikanac Raul Himenze novi je fudbaler engleskog Fulama, što praktično znači da ne postoji više nijedna prepreka da srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović pređe u Saudijsku Arabiju, odnosno Al Hilal.

Saga oko Mitrovićevog transfera trajala je neko vreme, najbolji strelac reprezentacije Srbije je čak odbio da trenira sa prvim timom, a u klubu su se branili time da ukoliko on ode nemaju adekvatnu zamenu u igračkom kadru.

 

 

Sada kada su iz Vulverhemptona angažovali napadača koji samo još u toku dana treba da prođe lekarske preglede, dali su Mitroviću "zeleno svetlo" za odlazak u Arabiju, dok će oni od tog transfera inkasirati oko 50 miliona evra.

Prema pisanju svetskih medija, centarfor "orlova" će za tri sezone zaraditi 45 miliona evra i biće saigrač Sergeju Milinkoviću Saviću koji će po sezoni zaraživati pet miliona više od Mitrovića.

Inače, nekadašnji fudbaler Lacija je već debitovao za novi klub i to pogotkom za koji mu je bilo potrebno da na terenu provede samo 71 sekund na meču protiv Al Kuvajta.