Vesti iz fudbala

Bajern promovisao Kim Min Džea i napunio kasu Napolija: Najbolji defanzivac Serije A ima novi klub

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2023 19:39
Bajern promovisao Kim Min Džea i napunio kasu Napolija: Najbolji defanzivac Serije A ima novi klub Guliver/AP Photo/Andrew Medichini)

Bajern definitivno ima novog i to odličnog štopera, jer je za 50.000.000 evra uzeo Kim Min Džea iz Napolija. Centralni defanzivac ima iza sebe odličnu sezonu u Seriji A i jedan je od "krivaca" za dugo očekivano osvajanje titulu prvaka Italije. 

Reprezentativac Južne Koreje "potpisan" je do 2028. godine, a trener Tomas Tuhel njegovim dovođenjem zatvorio je rupu u centralnom delu zadnje linije, nastalu odlaskom Lukasa Ernandesa. 

 

 

"Bajern je san svakog fudbalera. Zaista se radujem svemu što me čeka u Minhenu. Za mene je ovo novi početak, nastaviću fudbalski da se razvijam. Od samog početka, kada smo tek stupili u pregovore, jasno mi je stavljeno do znanja koliko su zainteresovani za moje usluge. Prvi cilj mi je da odigram veliki broj utakmica, a želim i da osvojim što veći broj trofeja", izjavio je Kim, koji je dobio čak 92 odsto vazdušnih duela sa rivalima u minulom Kalču.

Novi odbrambeni fudbaler Bajerna zadržao se samo godinu dana u Napulju, gde je došao iz Fenerbahčea. Na poslednjem Svetskom prvenstvu bio je standardan član prvih 11 nacionalnog tima, s kojim je dogurao do osmine finala takmičenja u Kataru.