Vesti iz fudbala

Završena azijska Liga šampiona: Urava Reds slavi titulu, Al Hilal žali za izgubljenim tronom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2023 14:22
Završena azijska Liga šampiona: Urava Reds slavi titulu, Al Hilal žali za izgubljenim tronom Guliver/AP Photo/Toru Hanai

Dok evropska Liga šampiona čeka na rasplet, Azija je dobila novog prvaka u fudbalu, pošto je Urava Reds u finalu svrgao sa trona Al Hilal - 1:0 (0:0).

Prvi meč je igran u Rijadu i završen je bez pobednika (1:1), da bi današnji odlučen jednim potezom u 48. minutu. I to ne nekog od fudbalera japanske ekipe već autogolom igrača tima iz Saudjske Arabije, Andrea Karilja. 

 

 

Da žal poraženih bude još veći, krunisani kralj azijskog fudbala nije pre i posle tog nesrećnog udarca uputio nijedan šut u okvir gola gostiju. Šta više, Al Hilal mu je "ukrao" loptu i ređao šanse, ali nije našao način da zatrese mrežu.

I zato je ostao na četiri trofeja Lige šampiona, što je kolekcija kojom ne može da se pohvali nijedan klub iz Azije, dok su Redsi stigli do trećeg zvanja najboljeg na kontinentu. Toliko ih ima i južnokorejski Pohang, s kojim deli drugu poziciju na večitoj listi osvajača tamošnjeg elitnog takmičenja.