Vesti iz fudbala

Preokret, ništa od Zlatne lopte za Vinisijusa, Rodri je najbolji na svetu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2024 16:52
Vinisijus Žunior, fudbaler Reala iz Madrida Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Vinisijus Žunior, fudbaler Reala iz Madrida

Prema informacijama koje dolaze iz Španije, osvajač Zlatne lopte je Rodri, a ne Vinisijus Žunior, kao što je glasila informacija od jutros. Na prestižnoj ceremoniji u organizaciji Frans fudbala večeras će biti proglašen najbolji igrač sveta u minuloj sezoni, a prestižna nagrada trebalo bi da ode u ruke španskog veziste.

Inače, poslednja vest iz Madrida glasi da je kompletna delegacija Reala otkazala put za Pariz na ceremoniju dodele, pa se tako Brazilac i svita od 50 ljudi nije ni ukrcala na avion koji je trebao da poleti sa aerodroma u glavnom gradu Španije.

Kako piše “Marka”, rukovodstvo kluba je verovatno već dobilo informaciju da Vinisijus nije odabran kao najbolji igrač na svetu. Takav rasplet nepravednim i reagovali su otkazivanjem puta.

Real je inače imao čak 11 igrača nominovanih za nagrade koje se dodeljuju u organizaciji Frans fudbala. Uz Vinisijusa, u izboru za Zlatnu loptu bili su Belingem, Toni Kros, Fede Valverde, Toni Kros, Karvahal, Mbape i Ridiger.

Karlo Anćeloti je među kandidatima za najboljeg trenera na svetu, ali će nagradu osvojiti Luis de la Fuente. Arda Guler je bio nominovan za najboljeg mladog igrača, a Lunjin za trofej Lav Jašin namenjen najboljem čuvaru mreže. Niko od pomenutih kandidata, kao ni njihove porodice neće biti u Parizu.

Rodri je sa Španijom osvojio Evropsko prvenstvo i bio najkorisniji igrač turnira. Sa Mančester sitijem osvojio je Premijer ligu i FA kup, i bio apsolutno najbolji igrač ekipe Pepa Gvardiole. Sada će izvesno biti proglašen najboljim fudbalerom sveta.