Vesti iz fudbala

Stankovićev Spartak bolji od Nižnji Novgoroda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2024 15:35
Dejan Stanković, trener Spartaka iz Moskve MN Press
Dejan Stanković, trener Spartaka iz Moskve

Spartak iz Moskve konačno je pokazao pravo lice. Izabranici Dejana Stankovića slavili su na gostovanju Nižnjem Novgorodu i to zahvaljujući golovima Tea Bongonde i Šamara Nikolsona - 2:0 (0:0).

 

 

Činilo se posle prvog poluvremenu, da se Moskovljani neće "omrsiti" ni protiv Nižnjeg Novgoroda, ali su ipak, igrači Spartaka iskoristili greške domaće ekipe u poslednjih pola sata igre i stigli do zlatnih bodova. 

Bongonda je kaznio loše ispucavanje Nikite Medvedeva, presekao je loptu na 20 metara od domaćeg gola, a zatim je kao na ski stazi nanizao nekoliko protivničkih igrača i na kraju pogodio mrežu domaćih za - 0:1.

Izabranici Viktora Gončarenka, nisu se međutim predavali. Pokušavali su da dođu do pozitivnog rezultata u završnici, krenuli su ofanzivnije ka golu Spartaka, a upravo ih je to koštalo još jednog primljenog gola. 

Nikolson je u trećem minutu nadoknade potvrdio pobedu Spartaka i pokazao da Stanković nije pogrešio što mu je ukazao šansu. 

Na terenu su se danas na suprotnim stranama našla dvojica srpskih fudbalera, Srđan Babić u dresu Spartaka i Ognjen Ožegović u timu domaćih. 

 

RUSIJA 1 – 13. KOLO

Subota

Dinamo Mahačkala - Akron Toljati 1:1 (0:0)

/Agalarov 68 - Kubalov 90+3/

CSKA Moskva - Fakel 0:0

Rostov – Ahmat 2:3 (1:2)

/Komličenko 34, Mohebi 69 – Utkin 33, Sadulajev 36, 51/

Nedelja

Orenburg - Rubin 1:2 (1:0)

/Šaharkizan 27 - Hodža 48, 87/

Nižnji Novgorod - Spartak Moskva 0:2 (0:0)

/Bongonda 68, Nikolson 90+3/

 

Standings provided by Sofascore