Vesti iz fudbala

Moramo da smanjimo greške, treba da budemo ubedljiviji: Selektor fudbalerki Srbije posle remija sa BIH

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.10.2024 13:03
Ženska fudbalska reprezentacija Srbije FSS
Ženska fudbalska reprezentacija Srbije

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno protiv Bosne i Hercegovne (2:2) u Zenici, ali taj remi u prvom meču polufinala baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo nije zadovoljio selektora Dragušu Zečevića.

Srbija je u Zenici prikazala bolju igru od rivala, ali je u pojedinim trenucima dozvolila protivnicama da iz njenih grešaka postignu golove.

"Prvi utisak je takav da nisam zadovoljan kako smo odigrali utakmicu. Primili smo golove posle neshvatljivih grešaka, stvari na koje smo upozoravali. Jednostavno, neverovatne greške su nam se dešavale. S druge strane imali smo, kao i mnogo puta, dosta zicera koje nismo iskoristili na vreme. Idemo dalje, imamo revanš", rekao je selektor Dragiša Zečević u razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Revanš protiv Bosne i Hercegovine je na programu 29. oktobra u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi na kojem Zečević očekuje bolje izdanje svog tima.

"Imali smo dobar posed, međutim u tim nekim zonama gde je trebalo da budemo opasni dva na jedan, nismo bili dovoljno agresivni da prođemo te situacije. I u poslednjem minutu smo imali zicer, nismo postigli gol, i pre toga bilo je nekoliko situacija. Ono što je bitno igra mora da bude tečnija, mora da bude brža, efikasnija po tim stranama. Imali smo i mnogo kadrovskih problema, ali nećemo o tome, idemo dalje, devojke su dale sve od sebe. Vratiću se samo na te neshvatljive greške, sve ćemo analizirati. Devojkama treba podrška u revanšu, to je jako važno, uostalom videlo se ovde u Zenici koliko je ljudi došlo da isprati duel ove dve reprezentacije. Očekujem da ćemo u revanšu biti ubedljiviji, da nam se greške neće ponavljati i da ćemo utakmicu privesti na način na koji želimo."