Vesti iz fudbala

Fudbalerke Srbije gostuju u Zenici: Četiri meča ih dele od ostvarivanja sna i plasmana na EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2024 10:40
Fudbalerke Srbije FSS
Fudbalerke Srbije

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije ima mogućnost da ostvari nešto o čemu su pre nje sanjale mnoge genearcije, a to je plasman na Evropsko prvenstvo.

Od ostvarivanja tog cilja ekipu selektora Dragiše Zečevića dele samo četiri utakmice, a prva od njih je več od 14.00 časova u Zenici protiv Bosne i Hercegvine.

U pritanju je prva polufinalni susret čiji je revanš za četiri dana u Staroj Pazovi, a zatim bi usledio dvomeč protiv reprezentacije Švedske.

"Sistem eliminacije ne dozvoljava kalkulacije, zato želimo da već u Zenici uđemo u meč kao da je odlučujućih 90 minuta. Da, imamo ispred sebe 18o minuta, uverena sam da će devojke dati sve od sebe u oba duela, vredno smo radili prethodnih meseci kako bi došli u ovu poziciju i sada želimo iskorak, želimo da ostvarimo ono što nije niko nikad pre nas.  Želimo da ispišemo istoriju", rekla je reprezentativka Srbije, Violeta Slović u izjavi za sajt Fudbalskog saveza Srbije i dodala:

"Dvomeč sa Bosnom i Hercegovinom je dobra uvertira bez obzira što se ne radi o protivnicima istog kvaliteta. Jednostavno, ako želimo plasman na Evropsko prvenstvo, moramo biti na visini zadatka već protiv ove selekcije. Imamo u timu igračice koje nose dres reprezentacije blizu 10 godina, zaslužile su sve da zaokruže karijeru plasmanom na Prvenstvo Evrope. Imamo kvalitet, želju, volju, hemiju, sve ono što je neophodno da 2025. godina bude naša. Da li možemo da kažemo, vidimo se u Švajcarskoj? Da, verujemo u to."

Evropsko prvenstvo za fudbalerke biće održano naredne godine, a domaćin će biti Švajcarska.