Vesti iz fudbala

Ben Čilvel i Miloš Kerkez na najužoj listi pojačanja Dortmunda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2024 16:46
Miloš Kerkez u duelu sa Mohamedom Salahom Tanjug/Peter Byrne/PA via AP
Miloš Kerkez u duelu sa Mohamedom Salahom

Ben Čilvel, levi bek Čelsija i Miloš Kerkez, član Bornmuta nalaze se na najužoj listi Borusije iz Dortmunda za januarski prelazni rok. "Milioneri" uz levu defanzivnu aut liniju imaju samo Alžirca Ramija Bensebainija i mladog Almugeru Kabara (18), koji mora još da uči i spremaju da ga pošalju na kaljenje, pišu nemački mediji.

Zato je trener Nuri Šahin odlučio da na tržištu pronađe novog levog beka a po njegovom ukusu su igrač Čelsija i mađarski reprezentativac naše gore list. 

Čilvel nije po ukusu menadžera Enca Mareske bez obzira što je reč o engleskom reprezentativcu. Iako mu je cena na tržištu oko 20 miliona evra, jer ima i ugovor do juna 2027. godine, za 27-godišnjeg igrača nema više neke velike budućnosti na "Stamford Bridžu". Treba reći da je Čelsi kupio Čilvela iz Lestera za 50,2 miliona evra pre četiri godine i da je on u ovom periodu odigrao samo 107 mečeva uz devet golova i 12 asistencija.

 

 

Miloš Kerkez je fudbalski eksplodirao u AZ Alkmaru, Bornmut ga je kupio pre godinu dana za 17.87 miliona evra i on je standardan član prve postave tima iz Premijer lige. Njegova cena je slična kao i Čilvelova, ali je mnogo isplativiji jer ima samo 20 godina i veliki potencijal. Pitanje je samo da li je Bornmut spreman da proda momka rođenog u Vrbasu i za koju cenu.