Vesti iz fudbala

Simone Inzagi misli isto što i Lionel Mesi: Lautaro Martinez zaslužuje "Zlatnu loptu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.10.2024 08:20
Lasutaro Martinez proslavlja pobedonosni gol protiv Rome Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini
Lasutaro Martinez proslavlja pobedonosni gol protiv Rome

Uspeli su fudbaleri Intera, uprkos svim kadrovskim problemima koji uopšte nisu mali, da ostvare važan trijumf protiv Rome na "Olimpiku", a strelac pobedonosnog pogotka Lautaro Martinez, za trenera milanskog tima jedan je od najboljih na svetu.

Pričao je o tome Simone Inzagi nakon utakmice protiv Rimljana i nije štedeo reči hvale na račun reprezentativca Argentine kojeg vidi i kao kandidata za dobijanje "Zlatne lopte", što je svojevremeno rekao i Lionel Mesi.

"Stadion 'Olimpiko' nije mesto gde možete da dođete da tražite iskupljenje nako gubtika bodova na gostovanjima Monci i Đenovi, ali mi smo odigralči baš dobar meč. Imamo stvarno velikih problema, povredio se na tom susretu i Frančesko Akarbi i nije bilo lako izvući se iz takve situacije. Zato i čestitam momcima, a pohvalio bih i Martineza", rekao je Inzagi i dodao:

"On je fenomenalan. Mislim da je u ovom trenutku među pet najboljih napadača na svetu i očekujem da bude u najužoj konkurenciji za dobijanje 'Zlatne lopte' za najboljeg fudbaler sveta, On je to zaslužio igrama u Interu i reprezentaciji Argentine."

Argentinac je u nedelju uveće postigao 133. gol za Inter i izjednačio klupski rekord kada su strani fudbaleri u pitanju koji je do sada boio u vlasništvu samo Ištvana Nersa.

Priliku da uveća svoj golgeterski saldo Martinez će imati već u sredu, 23. oktobra kada Inter u okviru 3. kola Lige šampiona gostuje Jang Bojsu, uz direktan prenso na TV Arena sport.