Vesti iz fudbala

Novi het-trik Mesija za 11 minuta: Nju Ingland samo naljutio Argentinca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.10.2024 08:00
Lionel Mesi i vlasnik Intera Dejvid Bekam Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky
Lionel Mesi i vlasnik Intera Dejvid Bekam

Lionel Mesi i dalje pušta "kišu" na terenu. Posle het-trika uz dve asitencije u pobedi Argentine u kvalifikacijama za Mundijal, slavni "gaučos" je tri puta zatresao mrežu i u dresu Inter Majamija.

Nju Ingland Revolušn je samo naljutio Mesija vođstvom od 2:0 u poslednjem kolu prvog dela prvenetva. Od 40. minuta započeo je ples jednog od najboljih fudbalera svih vremena, pomogao je Luisu Suarezu (40, 43), te Kremaskiju (58) da se dođe do preokreta, da bi od 78. do 89. minuta isporučio het-trik za trijumf od 6:2.

 

 

Došao je do dabl-dabl učinka u MLS ligi od 20 golova i 10 asistencija u 19 mečeva, kao i do rekordnog broja bodova (74) kluba u istoriji takmičenja. Inter je najbolji klub po učinku u prvom delu sezone (34 kola) i u osmini finala Istoka čeka boljeg iz duela Montreal - Atlanta.

Los Anđeles FC kao najuspešniji tim Zapada čeka boljeg iz duela Vankuver . Portland, dok su ostali parovi osmine finala MLS-a: Orlando - Šarlot, Sinsinati - Njujork siti, Kolumbus Kru - Njujork Red Buls (IStok), Sijetl - Hjuston, Solt Lejk - Minesota i Los Anđeles Galaksi - Kolorado (Zapad).