Vesti iz fudbala

Bog je poslao anđela na stadion da me spase: Emotivna ispovest Dragiše Gudelja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2024 12:31
Dragiša Gudelj na lekarskim pregledima Instagram/NemanjaGudelj/Printscreen
Dragiša Gudelj na lekarskim pregledima

Srpski fudbaler Dragiša Gudelj završio je igračku karijeru ovog leta nakon što je dva puta doživeo srčani zastoj na utakmici, a u rezgovoru za španski "AS" je otvoreno govorio o tim strašnim trenucima.

Rođeni brat srpskog reprezetativca Nemanje i sin proslavljenog fudbalera Partizana Nebojše, prvi put se srušio na utakmici početkom 2023. godine na susretu njegove Kordobe i Rasing ferola.

"Sedam minuta sam bio bez svesti, dok je srčani zastoj trajao tri minuta, a meni je sve to izgedalo kao sekund. Nisam uopšte znao šta mi se dogodilo. Imao sam utiska kao da me je neko udario, a kao da sam čuo glasove svakog od 20.000 navijača koliji je bio na stadionu", rekao je Dragiša Gudelj i nastavio:

"Imao sam sreću da je Bog tog dana na tribine poslao svog anđela doktora Pepea Segura koji je jedan od najboljih kardiologa u Španiji, a veliki je navijač Korodbe. Kad me je video kako padam on je znao šta se događa i odmah je uskočio u teren pomogao mi zajedno sa klupsim lekarom. Ta brza intervencija je bila ključna. Nikada neću zaboraviti kad ami je lekar u kolima hitne pomoči rkeoa da se smirim jer sma imao srčani zastoj."

Dragiša Gudleje je otkrio i da je razgovarao sa Kristijanom Erikesenom koji je takođe kolabirao na utakmici nastupajući za selekciju Danske.

"Eriksen me je pozvao nakon prvog pada koji sam imao i bodrio me je. Pričali smo dobrih sat vremena. Rekao mi je da treba da ostanem pozitivan, da se ne brinem i da će sve biti u redu. I nisam se bojao tada, ali nakon što mi se isto dogodilo i drugi put, onda sam se baš uplašio", rekao je Gudlej