Vesti iz fudbala

Kada već nije mogao Englez, Tuhel najbolje rešenje: I Edi Hau zauzeo stav prema Nemcu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2024 17:34
Edi Hau, trener Njukasla, nije protiv Tomasa Tuhela na mestu selektora selekcije Engleske Guliver/(AP Photo/Dave Shopland
Edi Hau, trener Njukasla, nije protiv Tomasa Tuhela na mestu selektora selekcije Engleske

Izbor Tomasa Tuhela za selektora fudbalske reprezentacije Engleske naišao je na veliki otpor i negodovanje dobrog dela javnosti u toj zemlji, a kao ključni argument navodi se stav da "Gordi albion" pripada domaćim stručnjacima, a ne strancima. Kao što je bio slučaj kroz skoro celu istoriju ostrvskog fudbala

Edi Hau, trener Njukasla,  ima stav koji nije ni izričito ZA, ali ni PROTIV postavljanja Nemca na mesto s kog je prethodno, nezadovoljan neosvajanjem evropske titule, dobrovoljno otišao Geret Sautgejt. Odnosno, privremeno ga popunjavao i pokrivaće ga do kraja grupne faze Lige nacija, Li Karsli.

 

 

"Engleska radi ono što je najbolje za nju, samo će oni znati kakav je proces sproveden i kakve su odluke donete. Ja svakako nisam tip osobe koji će to analizirati... Imam sjajan odnos sa Tuhelom i imao sam sreću da sam mogao da pratim njegov rad u Čelsiju u vreme kada ja nisam imao posao. Sjajan čovek, sjajna osova, sjajan trener. Proveo sam dva dana sa njim i bio sam fasciniran, želim mu sve najbolje. Mislim da je on dobro rešenje i nadam se da će Engleskoj doneti trofeje", rekao je Hau danas, u obraćanju medijima pred sledeći premijerligaški meč "svraka", istovremenio demantujući da je bio kandidat za selektorsku poziciju. 

"Lično bih voleo da imamo selektora Engleza, ali ako smo već birali stranca, onda je Tuhel najbolje što smo mogli da imamo", dodao je Hau.