Vesti iz fudbala

Lamin Jamal čeka promociju za prestižnu nagradu "Zlatini dečak"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2024 12:30
Lamin Jamal, najbolji mladi igrač Tanjug/AP Photo/Jose Breton)
Lamin Jamal, najbolji mladi igrač

Poznat je spisak kandidata za prestižnu nagradu "Zlatni dečak" (Golden Boy), koje dobijaju igrači u kategoriji do 21 godine, a ove godine nema mnogo dileme ko će dobiti laskavo priznanje. Lamin Jamal je prvi favorit i gotovo je izvesno da će nagrada otići u njegove ruke.

 

 

U dresu reprezentacije Španije odigrao je ključnu ulogu na minulom Evropskom prvenstvu, gde je sa pomenutom selekcijom osvojio turnir u Nemačkoj.

Jamal igra fantastično i u dresu Barselone, u tekućoj sezoni već je postigao pet golova i dodao pet asistencija na jedanaest utakmica u svim takmičenjima. Nema sumnje da svemu prikazanom mladi Španac zaslužuje ovu nagradu. 

U Top 20 kandidata za nagradu je i naše gore list, Aleksandar Pavlović, inače igrač Bajerna iz Minhena. Talentovani vezista ovog leta debitovao je i za seniorski tim Nemačke, iako je FSS želeo da ga vidi u najboljoj reprezentaciji Srbije. 

Inače pored Jamala, Barselona ove godine na listi ima dva igrača, a tu je i Pau Kubarsi. Najviše igrača na spisku imaju Pari Sen Žermen i Mančester Junajted - po tri.

U glasanju će učestvovati 50 fudbalskih stručnjaka i svaki će moći da glasa za petoricu igrača po sistemu - 10 bodova za prvo mesto, sedam za drugo, pet za treće, tri za četvrto, jedan bod za peto. Pobednik će biti proglašen 16. decembra.