Vesti iz fudbala

Poznato za koliko će raditi Tomas Tuhel. Englezi izdvojili sedam miliona evra, plus bonuse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2024 10:20
Tomas Tuhel, novi selektor Engleske Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Tomas Tuhel, novi selektor Engleske

Na Ostrvu nisu zadovoljni izborom selektora, ali će morati da se pomire sa sudbinom da će na klupi Engleske, sedeti Nemac. U danu kada je predstavljen kao novi selektor Engleske, “isplivala” je i suma koju će Tomas Tuhel na kormilu "Gordog albiona".

 

 

Kako tvrde mediji u Engleskoj, nemački stručnjak zarađivaće oko sedam miliona eura godišnje, sa bonusima mogao bi da dogura i do devet miliona. Na funkciju će stupiti prvog dana 2025. godine umjesto Lija Karslija, koji trenutno predvodi reprezentaciju kao privremeni selektor od odlaska Gereta Sautgejta. Inače, novom poslu Tuhela obradovao se i Bajern koji će navodno sada uštedeti tri miliona evra, jer će se pomenuti trener po ranijem dogovori odreći 30 odsto svoje plate. 

"Malo sam nervozan. Ovo je veliki dan za mene, kada sam izabran za selektora Engleske. To je velika čast i privilegija voditi takvu reprezentaciju. Učiniću sve da Engleska bude uspešna, a navijači ponosni. Želim da se zahvalim rukovodstvu FA na poverenju, radujem se što ćemo početi naše zajedničko putovanje. Odavno osećam ličnu vezu sa fudbalom u ovoj zemlji, koja mi je već dala neke neverovatne trenutke. Prilika za rad sa ovom posebnom i talentovanom grupom igrača vrlo je uzbudljiva", rekao je Tuhel.

Dogovoreno je da reprezentaciju predvodi do kraja Svetskog prvenstva 2026. godine.