Vesti iz fudbala

Geri Nevil ne umanjujući kvalitet kvalitet Tuhela ističe: Englesku treba da vodi Englez

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2024 19:52
Geri Nevil hvali Tuhela TV Arena sport/ Screenshot
Geri Nevil hvali Tuhela

Engleska je treći put u istoriji postavila na čelo fudbalske selekcijne stranca, prvi put Nemca - Tomasa Tuhela. Bez obzira na njegov sjajan uspeh sa Čelsijem i osvajanje UEFA Lige šampiona, mišljenja na Ostrvui o njegovom imenovanju su podeljena.

Bivši reprezentativac i bek Mančester junajteda Geri Nevil smatra da je odluka FA Engleske strateški loša.

"Ne deluje mi strateški dobra odluka, već kao instinktivna na period dešavanja u poslednje dve nedelje. Tuhel je bez posla mesecima unazad i ako ga FA Engleske želeo mogao je odmah da ga dovede a ne da postavlja privremeno ršeenje. zato mislim da je odluka Saveza instinktivna, a ne strateška", objasnio je Geri Nevil za "Skaj sport".

O trenerskom kvalitetu Tuhela nema dilemu:

"Tuhelov kvalitet ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. Sjajan u svakom pogledu, takmičar je, pedagog... Mislim da će mu svi u Engleskoj, uključujući i mene poželeti sve najbolje da sa ovom grupom talentovanih fudbalera osvoji trofej. Međutim, postoje ozbiljna pitanja našem Savezu"...

 

 

Nevil je zatim i poentirao:

"Mislim da sebi nanosimo štetu prihvatajući da je Tuhel bolji od drugih engleskih trenera, Mislim da postoje izvarnredni treneri Englezi, sa sve recimo Edijem Hauijem i Gremom Poterom. Mi smo u kolotečini kada je u pitanju koučing. Englesko treniranje ima jednu od najgorih reputacija u Evropi – nemamo jasan identitet i nismo izgradili stil koji je jedinstven za nas. Videli smo trenere iz cele Evrope kako dolaze u Premijer ligu i unose svoje stilove u našu igru i mi smo ih kopirali, ali po mom mišljenju moramo da izgradimo identitet i dozvolimo engleskim trenerima da cvetaju. Mislio sam da smo taj period imenovanja stranih trenera ostavili iza sebe".

Tuhel će preuzeti Gordi Albion u januaru, a poslednja dva meča UEFA Lige nacija vodiće Li Karsli.