Vesti iz fudbala

Prošle su dve decenije od Mesijevog debija za Barselonu: Tad je bio dečko koji obećava, danas je legenda svetskog fudbala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2024 20:07
Lionel Mesi u dresu Barselone sa trenerom Pepom Gvardiolom Guliver/AP Photo/Andres Kudacki
Lionel Mesi u dresu Barselone sa trenerom Pepom Gvardiolom

Bio je 16. okotbar 2004. godine kada je u 82. mintuu gradskog derbija protiv Espanjola mladi Lionel Mesi zamenio Deka i prvi put zakoračio na teren kao prvotimac Barselone.

Argentinac je tada imao svega 17 godina i nagoveštavao je da bi mogao da postane veliki igrač, a danas, tačno 20 godina kasnije on je, ne samo legenda Katalonaca, već i jedan od najboljih igrača u istoriji ovog sporta.

 

 

Iako već nekoliko sezona ne nosi dres kluba sa stadiona "Nou Kampa", Mesi je ikona Barselone u kojoj je proveo najveći deo svoje prebogate karijere.

Leo je u dresu Barse odigrao 778 utakmica i postigao 672 gola, uz 35 osvojenih trofeja uključujući 10 pehara u španskoj La Ligi i četiri u Ligi šampiona.

Prestonicu Katalonije Argenotanac je napustio 2021. godine odakle je otišao u PSŽ, a zatim je zaduži dres Intera iz Majamija u kojem i dalje nastupa i pruža blistave partije.

Osvajač sedam "Zlatnih lopti" za najboljeg igrača sveta je od odlaska iz Španije osvojio još 11 trofeja, a kruna karijere bio je trijumf na Mundijalu u Kataru sa selekcijom Argentine.