Vesti iz fudbala

Kejn podržao novog selektora: Drago mi je da smo ponovo zajedno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2024 19:01
Hari Kejn i Tomas Tuhel tokom saradnje u minhenskom Bajernu tanjug
Hari Kejn i Tomas Tuhel tokom saradnje u minhenskom Bajernu

Hari Kejn je izuzetno zadovoljan novim trenerom reprezentacije Engleske. Na današnjoj konferenciji za medije, njihova fudbalska federacija (FA) je predstavila Tomasa Tuhela kao novog selektora Ostrvljana. Njegov mandat počinje 1. januara 2025. godine, kada će ponovo imati priliku da sarađuje sa napadačem. 

Kapiten Engleske je čekao zvaničnu potvrdu kako bi prokomentarisao novog vođu Ostrvljana. Na svom tviter nalogu odgovorio je na objavu o Tuhelovom zaposlenju sa: "Radujem se što ćemo ponovo sarađivati".

 

 

Nemački strateg je, prošle sezone, komandovao najboljim strelcem u istoriji Engleske u Bajernu. Nisu dugo sarađivali, ali je Kejn, pod njegovim vođstvom, imao najproduktivniju sezonu karijere sa 44 postignuta gola. 

Pre nego što je ozvaničena vest o dolasku Tuhela na kormilo "Gordi Albiona", 31-godišnji špic imao je samo reči hvale za prošlogodišnjeg trenera: 

"Znam ga dobro od prošle godine. Fantastičan trener, fenomenalna osoba", izjavio je Kejn. 

Tomas Tuhel je i dalje na Bajernovom platnom spisku, iako više nije trener bavarskog tima. Pošto je Engleska osigurala njegove usluge, moraće da otkupe ugovor svog novog selektora, pa će iz ovog poslovanja minhenski tim profitirati.