Vesti iz fudbala

Lionel Mesi odabrao svog favorita za Zlatnu loptu: Lautaro je zaslužuje više nego bilo ko drugi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2024 18:12
Lautaro Martinez i Lionel Mesi u pobedi nad Bolivijom tanjug
Lautaro Martinez i Lionel Mesi u pobedi nad Bolivijom

Lautaro Martinez iza sebe ima neverovatnu sezonu. Bez sumnje je jedan od favorita za osvajanje Zlatne lopte. Ako se pita kapiten Argentine Lionel Mesi, njegov sunarodnik ubedljivo zaslužuje da postane novi vlasnik "Balon D'Ora". 

Bliži se ceremonija dodele za Zlatnu loptu. Jedan od 30 nominovanih fudbalera će 28. oktobra iz Pariza odneti prestižnu nagradu. Prvi put nakon 18 godina, na užem spisku nema branioca trofeja Lionela Mesija, koji je nedavno bio heroj Argentine u pobedi nad Bolivijom u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Nakon utakmice, devetostruki osvajač nagrade za najboljeg fudbalera godine odabrao je saigrača Lautara Martineza kao najubedljivijeg kandidata ove godine. 

"Imao je izvanrednu godinu. Postigao je gol u finalu, a bio je i najbolji strelac Kopa Amerike. Zaslužuje Zlatnu loptu više nego iko drugi", poručio je kapiten Argentine. 

Najviše šansi za pobedu imaju Brazilac Vinisijus Žunior, kao i Španac Rodri i Englez Džud Belingam. Argentinac je šesti favorit po kladionicama, što ne znači da je van trke. 

Lautaro Martinez je bio glavni adut Intera, koji je dvadeseti put u istoriji postao prvak Italije. Argentinski špic je 24 puta zatresao mrežu protivnika, pa zaslužno uzeo nagradu najboljeg strelca Serije A. Tokom leta, vodio je "svetlo-plave" do 16. titule Kopa Amerike. Tu je takođe bio najbolji golgeter takmičenja, sa pet pogodaka. Ukoliko osvoji nagradu 28. oktobra, postaće četvrti Argentinac kome je to pošlo za rukom (Mesi, Di Stefano i Sivori su do sada izabrani za najboljeg fudbalera godine). 

"Ne znam da li zaslužujem da osvojim Zlatnu loptu, ali nakon fenomenalne sezone mislim da zaslužujem da budem u konkurenciji", izjavio je Lautaro na tu temu. 

Reči hvale za 27-godišnjaka imao je i trener svetskih šampiona Lionel Skaloni: 

"Nadam se da će Lautaro osvojiti Zlatnu loptu. Ako ne dobije to zadovoljstvo sada, ne sumnjam da će ostvariti taj uspeh u budućnosti", rekao je argentinski šef struke.