Vesti iz fudbala

Nejmar od sledeće nedelje uz Mitrovića i Sergeja: Žunior ga "vidi" u timu Al Hilala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2024 15:40
Nejmar, brazilski fudbaler, za nekoliko dana trebalo bi da se vrati igranju utakmica MN Press
Nejmar, brazilski fudbaler, za nekoliko dana trebalo bi da se vrati igranju utakmica

Nejmar se već mesecima nalazi van terena i za to vreme je sa klupskim lekarima i medicinskim stručnjacima u rodnom Brazilu radio na saniranju povrede, dok su tamošnji fudbalski zaljubljenici i, pre svega gazde i navijači Al Hilala, brojali dane do njegovog povratka u takmičarski pogon.

Ako je verovati rečima selektora "karioka", Dorivala Žuniora, to će se najzad desiti 21. oktobra na utaikmici protiv Al Aina. 

"Nejmar nam je najavio da će 21. oktobra igrati za Al Hilal protiv Al Aina. Lekar reprezentacije dr Rodrigo Lasamir će otputovati u Saudijsku Arabiju i posle razgovora sa lekarima Hilala proceniti koliko je Nejmar spreman da igra. Ako je onako kako sam zaključio iz našeh razgovora, verujem da će biti na sledećem spisku", tvrdi Dorival.

Inače, papreno plaćeni Nejmar se povredio nedugo po dolasku u Saudijsku Arabiju, s tim da je u nevolju upao u meču Barzila i Urugvaja. Ukoliko je u međvremenu rešio sve probleme s problematičnim kolenom već za pet dana će deliti teren sa srpskim reprezentativcima Sergejem Milinković-Savićem i Aleksandrom Mitrovićem.

Oni su i bez bivšeg igrača Pari Sen Žermena, Barselone i Santosa uspeli da osvoje sve domaće trofeje, a u novu sezonu su ušli s titulom tamošnjeg Superkupa. Pa, ipak, s Nejmarom bi tim trebalo samo da bude na dobitku, jer se radi o igraču ekstra klase.