Vesti iz fudbala

Ponosim se što sam selektor Engleske: Tuhel neće u konflikt s protivnicma stranaca na klupi Ostrvljana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2024 15:16
Tomas Tuhel, novi selektor fudbalske selekcije Engleske, ponosi se novim poslom Guliver/AP Photo/Alberto Pezzali
Tomas Tuhel, novi selektor fudbalske selekcije Engleske, ponosi se novim poslom

Tomas Tuhel promovisan je danas u novog selektora fudbalske reprezentacije Engleske, da bi odmah posle objave tamošnjeg Saveza održao i vrlo posećenu konferenciju za medije, jer nisu samo Ostrvljani s nestrpljenjem čekali da vide ko će se, u punom kapacitetu, prihvatiti vođenja "Gordog albiona" posle "abdiciranja" Gereta Sautgejta i (još nezavršenog) privremenog angažovanja Lija Karslija. 

Mnogi Englezi su se ponadali da će to biti njihov čovek, pa su s negodovanjem sačekali imenovanje tek trećeg stranca na klupi pomenute selekcij, posle Sven-Gorana Eriksona (Švedska) i Fabija Kapela (Itaoija) Nemac je morao da odgovara i na pitanja tog tipa. 

"Nezadovoljnim navijačima mogu reći da mi je žao jer imam nemački pasoš. Možda su neki od njih osetili moju strast u utakmicama Premijer lige. Volim živeti i raditi u Engleskoj, ponosan sam što sam njen selektor. Nadam se da ću to i pokazati", poručio je bivši trener tamošnjeg Čelsija, kog je pre nekoliko godina doveo do titule Lige šampiona. 

Medije je zanimalo i da li će naučiti stihove engleske himne i pevati je pre mečava. Kao i šta misli o tome što neki navijači na taj način iskazuju privrženost domovini, a drugi pak to odbijaju da rade. 

"Koliko sam shvatio, to je lična odluka. neki pevaju himnu, a neki ne. Engleska himna je posebna. Osetio sam atmosferu na "Vembliju" kada sam učestovao u finalu FA kupa. U svakom slučaju, pokazaću poštovanje prema himni i prema svojoj novoj poziciji i državi koju sad predstavljam", rekao je Tuhel. 

On će aktuelnog dvostrukog uzastopnog viceprvaka Evrope, na utakmicama, početi da vodi od sledeće godine, a za zadatak je dobio da reprezentaciju konačno postavi na tron na kraju nekog velikog takmičenja. Po mogućstvu već na Svetskom prvenstvu 2026. godine, pošto se prethodno kvalifikuje za taj prekookeanski Mundijal.