Vesti iz fudbala

Žreb ovog četvrtka, pa start 30. oktobra: Bliži se početak Kupa Srbije u fudbalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2024 14:05
Fudbaeri Crvene zvezde, soavjači duple krune, čekaju prvog rivala u Kupu Srbije MN Press
Fudbaeri Crvene zvezde, soavjači duple krune, čekaju prvog rivala u Kupu Srbije

Fudbalsko prvenstvo Srbije uveliko je u toku, a krajem ovog meseca počeće i borba za trofej nacionalnog Kupa, pošto prethodno budu izvučeni parovi šesnaestine finala. Preciznije, na sutrašnjem žrebu od 13 časova u prostorijama Fudbalskog saveza. 

Akteri masovnijeg od dva takmičenja biće podeljeni u dva "šešira", tako što će jedni biti povlašćeni, a ostali će imati status nepovlašćenih. Prvoj kategoriji pripadaju pre svega branilac trona u Kupu i aktuelni šampion, Crvena zvezda, kao i njen večiti rival Partizan. 

 

MN Press

Trofej Kupa Srbije u fudbalu

Tu su još finalista Kupa 2023/24, Vojvodina, TSC, Čukarički, Novi Pazar, Radnički 1923, Napredak, Spartak, Javor, IMT, Mladost Lučani, Radnički Niš, Železničar, Voždovac i Radnik, kao članovi Mozzart Bet Superlige Srbije.

Ostali su niželigaši: OFK Beograd, Jedinstvo Ub, Inđija, Tekstilac, Smederevo, Mačva, Radnički Sremska Mitrovica, Grafičar, Vršac, Dubočica, Sloboda, Mladost GAT, Novi Sad 1921, Trepča, FAP i Zemun.

Pravila predviđaju i da timovi iz 2. šešira, mečeve igraju pred svojom publikom na startu Kupa. A, on kreće 30. oktobra.