Vesti iz fudbala

Osećam se spremnim za još neku godinu igranja: Dušan Tadić neće još u trenere

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2024 12:55
Dušan Tadić, srpski fudbaler, odlaže uplovljavanje u trenerske vode Guliver/AP Photo/Peter Dejong
Dušan Tadić, srpski fudbaler, odlaže uplovljavanje u trenerske vode

Za Dušana Tadića, fudbalera Fnerbahčea, nema dileme oko toga čime će se baviti kada jednog dana trajno odloži kopačke, a fudbal osim za novac bude igrao samo iz rekreacije i za svoju dušu, jer je odavno obelodanio nameru da ode u trenere. Samo je pitanje kada će staviti tačku na vrhunsku igračku karijeru.

Po svoj prilici ne u skorije vreme, o čemu je pričao i u opširmom intervjuu, na razne teme, za tursku televiziju Tivibu spor. Potvrdivši još jednom da ga je njegov voljeni Ajaks hteo ranije "penzionisati" i odmah mu dati planirani posao u klubu. 

"Bio sam vrlo zahvalan na takvoj ponudi, jer je to bio znak poštovanja, a sa mogućnostima saradnje na duge staze. Mogao sam da ostanem da igram još dve-tri godine, a da onda dobijem posao trenera Ajaksovog mladog tima ili da budem pomoćnik u prvom timu. Za mene ne bi bilo ništa lepše nego da se vratim u klub u kojem sam igrao i da postanem trener. Ipak, osećam se još spremnim i sposobnim da igram koju godinu, pre nego što promenim posao", objasnio je Tadić. 

Dok ne dođe taj trenutak, bivši kapiten reprezentacije Srbije ima priliku da zanat uči i od legendarnog Žozea Murinja, jer ga je posao spojio sa trofejnim i intrigantnim Portugalcem.

"Imamo sreću što radimo sa jednim od najboljih trenera na svetu. On nam daje energiju i pokreće naš entuzijazam. Zaista je zadovoljstvo sarađivati s nekim kao što je Murinjo", kaže vrhunski 35-godišnji vezista iz Bačke Topole.