Vesti iz fudbala

Panatinaikos uz porodicu preminulog Baldoka: Grci naslednicima isplaćuju ostatak ugovora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 20:54
Opraštanje navijača od Džorža Baldoka, čijoj će porodici PAO priteći u pomoć Profimedia
Opraštanje navijača od Džorža Baldoka, čijoj će porodici PAO priteći u pomoć

Džordž Baldok tragično je završio život prošle srede u Atini, ali porodica reprezentativca Grčke neće biti ostavljena na cedilu, barem kada je u pitanju njegov klub Panatinaikos

Prema tvrdnjama tamošnjih medija, Atinjani su spremni da njegovoj supruzi i jednogodišnjem detetu isplate ostatak novca iz iznenada prekinutog ugovora, iako su ostale čitave tri godine do isteka saradnje.

Baldok je rođen u Engleskoj, pre 31 godinu, te je gotovo celu karijeru proveo u nekoliko ostrvskih klubova, pre nego što je ovog leta dobio angažman u zemlji odakle su mu baba i deda.

 

 

Kao defanzivac PAO istrčao je na teren četiri puta, poslednji u derbiju sa Olimpijakosom, a pre nesrećnog utapanja u bazenu svoje kuće skupio je i 12 nastupa u dresu nacionalnog tima.

Njegovim kolegama iz reprezentacije teško je pao preran iodlazak saborca i prijatelja, pa su mu zajedno sa selektorom Ivanom Jovanovićem posvetili istorijsku pobedu protiv Engleskom u Londonu, te trijumf nad Republikom Irskom.

Obe u Ligi nacija. Igrajući s crnim folorovima oko ruku, u znak žalosti za iskusnim odbrambenim fudbalerom, za kojim, naravno, najviše pate njegova porodica i prijatelji. Ali i njegov poslednji klub se sprema da napravi veliki gest.