Vesti iz fudbala

Luka Modrić u subotu ruši rekord legendarnog Puškaša: Hrvat bez premca u Realu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 18:27
Luka Modrić, hrvatski fudbaler, srušiće klupski rekord madridskog Reala Guliver/AP Photo/Fermin Rodriguez
Luka Modrić, hrvatski fudbaler, srušiće klupski rekord madridskog Reala

Luka Modrić već je zaslužio posebno mesto u istoriji madridskog Reala, kontinuirano dobrim igrama i brojnim trofejima u domaćim okvirima, Ligi šampiona i u svetskoj konkurenciji, ali će 19. oktobra srušiti rekord ni manje ni više nego Ferenca Puškaša. 

S 39 godina i 40 dana, ove subote, vezista reprezentacije Hrvatske i jedan od najboojih balkanskih fudbalera ikada, postaće najstariji "kraljević"na jednom meču u analima, jer je čuveni napadač iz Mađarske, pre 58 leta, bio "mlađi" za četiri dana. 

 

 

Prethodni rekord postavljen je 8. maja 1965. godine, protiv Betisa u Kupu kralja, a novi bi trebalo da padne protiv Selte u novom kolu prvenstva Španije. Posle dvonedeljne pauze u La Ligi, usled termina rezervisanih za nacionalne timove. 

Inače, Modrić je već postao Realov rekorder po broju osvojenih trofeja, s fascinantnih 27 trofeja u raznim takmičenjima. Od čega su čak šest titula prvaka Evrope! Tokom 12 godina dugog staža na "Santijago Bernabeu", u koji je nekadašnji igrač sredine terena zagrebačkog Dinama stigao iz Totenhema.

Slavni Zadranin za to vreme odigrao je čak 546 utakmica, postigao 39 golova i asistirao za čak 88 pogodaka, svojim loptama "s očima". Pre meča sa Seltom, Modrić će predvoditi Hrvatsku u sutrašnjem meču Lige nacija, protiv Poljske.