Vesti iz fudbala

Održana komemoracija Partizanovoj legendi - čika Rašo, zbogom!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 14:32
Savo Milošević FK Partizan
Savo Milošević

Na stadionu fudbalskog kluba Partizan održana je danas komemoracija povodom smrti nekadašnjeg igrača crno-belih i člana legendarne generacije "Partizanovih beba" - Branka Rašovića.

Komemoraciji bivšeg fudbalera, koji je tokom svog mandata u Humskoj od 1964. do 1969. godine sakupio 210 nastupa u dresu Partizana, prisustvovali su, pored prijatelja i članova porodice, brojna imena iz sveta fudbala, a između ostalih Ivan Ćurković, Savo Milošević, Saša Ilić, Ivića Kralj, Milorad Vučelić, Miloš Vazura i drugi. 

"Crno-bela porodica se danas oprostila od legende jugoslovenskog sporta i FK Partizan, velemajstora Branka Rašovića - člana generacije "Partizanovih beba". Na komemorativnom skupu održanom u sali centralne lože, pored brojnih prijatelja, sportskih radnika i članova porodice, uz najlepše reči i uspomene, od Rašovića su se oprostili Savo Milošević i Saša Ilić", naveo je klub na zvaničnom sajtu.
 

 

Rašović je rođen u Podgorici 1942. godine. Ponikao je u ekipi Budućnosti i za prvi tim igrao do 1962. do 1964. kada je prešao u Partizan. Posle pet sezona u Humskoj, preselio se u Borusiju iz Dortmunda.

Za "milionere" je nastupao pola decenije, pre nego što je završio karijeru u kopačkama. U međuvremenu je nastupio i deset puta za reprezentaciju "velike" Jugoslavije, šezdesetih godina prošlog veka.

Trenerskim poslom je počeo da se bavi 1978. godine i celu karijeru je proveo u svom Partizanu. Sin Vuk Rašović nastavio je njegovim putem, prvo kao odbrambeni igrač, a onda i kao šef struke crno-belih.

Sahrana Branka Rašovića je danas, u ponedeljak, 14. 10. 2024. godine, u 14.30, na Novom groblju u Beogradu.

Branko Rašović preminuo je u 83. godini.