Vesti iz fudbala

Radiš u Štutgartu i odbiješ Junajted: Henes neće na "Old Traford"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 11:47
Sebastijan Henes je u martu potpisao dugoročan ugovor sa Štutgartom Tanjug/Jan-Philipp Strobel/dpa via AP
Sebastijan Henes je u martu potpisao dugoročan ugovor sa Štutgartom

Mančester junajted je dao ultimativni rok menadžeru Eriku Ten Hagu da pobedi naredne dve utakmice kako bi ostao na klupi, ali u međuvremenu traži novog stručnjaka.

Dok je medije najviše intrigarala poseta Tomasa Tuhela "Old Trafordu" i sastanak sa čelnicima, nemački "Bild" otkriva da je Sebastijan Henes, trener Štutgarta odbio i da pregovara sa engleskim klubom. On nema nameru da napušta Štutgart iako bi svakako mnogo boljhe prošao finansijski u Premijer ligi.

Henes je posle odlično odrađenog posla u Hofenhajmu, prošlog aprila stigao u Štutgart i klubu obezbedio plasman u UEFA ligu šampiona. I dok se priprema za nastavak sezone u Bundesligi, a prvi je protiv Bajerna, ali i UEFA Ligi šampiona sa Juventusom (22. oktobar), Atalantom (6.11.) i Crvenom zvezdom na stadionu Rajko Mitić (27.11.), Henes je glatko odbio jedan Junajted.

Sin bivšeg asa Ditera Henesa je u martu ove godine produžio je ugovor sa Štutgartom do juna 2027. godine i ne želi da napusti započeti projekat u kome je cilj da se ostane u vrhu Bundeslige i napadne titula.