Vesti iz fudbala

Miroslav Klose kritikuje fudbalere: Važnije im sve drugo sem fudbala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2024 11:12
Miroslav Klose iskreno kritikuje Guliver
Miroslav Klose iskreno kritikuje

Miroslav Klose je još uvek najbolji strelac u istoriji selekcije Nemačke. I poslednjih 10 godina najpominjanijo je ime kada se govori o "Elfu", jer od momenta kada je posle osvajanja Mundijala 2014. godine napustio selekciju, Nemačka nije pronašla napadača "kilera" ni sličnog njemu.

Međutim, ovo nije priča o golgeterima i "Elfu", ni o njegovoj trenerskoj karijeri u Nirnbergu, već o njegovom stavu prema današnjim fudbalerima. Razočaran sverastućem trendu, Klose je oštro kritikovao fudbalere.

"Fudbal uz koji sam ja odrastao više ne postoji. Danas su svim fudbalerima važni njihovi automobili, ugovori, kopačke sa njihovim imenom, njihov imidž... Jedino o čemu sam ja vodio računa je fudbal. Ništa više", istakao je Klose.

 

 

Miroslav je po poreklu Poljak, rođen je u Opolu, otac Jozef je bio profesionalni fudbaler, a majka Barbara Jež profesionalna rukometašica. Sa osam godina je otišao u nemački Kusel, učio je za stolara, rastao fudbalski u Blaubah Didelkopfu, igrao u Hamburgu, Kajzerslauternu, odakle i počinje profesionalna karijera. Nadavao se golova u Verderu, Bajernu iz Minhena i Laciju. Za selekciju Nemačke je na 137 mečeva postigao 71 gol. Na četiri Mundijala, od 2002. do 2014. godine postigao je 16 golova koje možete videti OVDE.

Kao trener je radio u selekciji Nemačke, Bajernu, vodio je samostalno Altah i od ove sezone Nirnberg.