Vesti iz fudbala

Kristijan Pulišić napustio reprezentaciju SAD i vratio se u Italiju: Sve je stvar dogovora kluba i Saveza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2024 22:15
Kristijan Pulišuć u razgovoru sa novinarima na okupljanju reprezentacije SAD Tanjug/AP Photo/Rodolfo Gonzalez
Kristijan Pulišuć u razgovoru sa novinarima na okupljanju reprezentacije SAD

Fudbalski reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država, Kristijan Pulišić napustio je bazu ove reprezentacije i vratio se u Italiju, prenose svetski mediji.

Međutim, nije u pitanju nikakva svađa sa novoimenovanim selektorom Maurisiom Poketinom, niti problem sa povredom, već je po sredi dogovor čelnika Fudbalske federacije SAD i kluba sa "San Sira".

 

 

Naime, Amerikanac je već odigrao meč protiv Paname i na njemu postigao gol, a kako u dosadašnjem delu sezone već iam "dovoljan broj mečeva u nogama", odlučeno je da da preskoči naredni meč protiv Meksika da bi imao dovoljno vremena da se odmori, tim pre što je u pitanju prijateljski susret.

"Paulišić je jedan od najboljih svetskih igrača na svojoj poziciji i drago mi je što ga imam u svom timu. Uvek smo tu da donesmeo pravu odluku koja je u interesu igrača i u tom smislu smo u konstantom kontaktu sa svim klubovima u kojima nastupaju naši igrači", rekao je selektor Sjedinjenih Američkih Država, Maurisio Poketino.

Reprezetativac Amerike je u dosdašnjem delu sezone na terenu proveo 720 minuta u dresu italijanskog kluba i na devet odigranih utakmica je postigao šest golova i zaista mu je bio potreban odmor.