Vesti iz fudbala

Kompani svojom filozofijom "kupio" predsednika Bajerna: Hajner ga poredi s Gvardiolom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2024 19:43
Vinsent Kompani, trener Bajerna, oduševio predsednika kluba Guliver/(AP Photo/Michael Probst
Vinsent Kompani, trener Bajerna, oduševio predsednika kluba

Nisu fudblaeri Bajerna nepogrešivi i nepobedivi od početka sezone, dešavaju im se kiksevi u Bundesligi i Ligi šampiona, ali njihov trener Vinsent Kompani uživa maksimalnu podršku predsednika kluba Herberta Hajnera. 

Prvi ćovek trofejnih Bavaraca ne daje ni pet para za prvebstvene remije sa Ajntrahtom i Bajerom iz Leverkuzena, a nije zabrinut ni zbog poraza od Aston Vile u borbi za naslov evropskog prvaka. 

"Neverovatno smo srećni sa našim novim trenerom Vensanom Kompanijem. Počevši od sportskog sektora koji predvodi Maks Eberl, preko upravnog odbora, do čelnih ljudi iz Nadzornog odbora - Ulija Henesa i Karl Hajnc Rumenigea. Svedoci smo izuzetno atraktivnog fudbala, a toga u Bajernu nije bilo godinama. Usudio bih se da kažem od Pepa Gvardiole", izjavio je Hajner na temu učinka i utiska francuskog stručnjaka. 

 

 

Recimo, ostao je impresioniran partijom u jednoj od pomenutih podela bodova u trci za promat u državnim okvirima. 

"Ako ste gledali utakmicu u Frankfurtu, onda ste sigurno videli fudbal koji karakterišu dominacija i apsolutna kontrola. Da, istina je da nismo pobedili, ali i pobede će doći... Apsolutno nemamo razloga ta brigu, jer ovo je stil fudbala koji će sigurno dati rezultate. Mogli smo da dobijemo i Aston Vilu i Ajntraht. U pitanju su nijanse...", siguran je predsednik Bajerna.

Njemu se sviđa i to što na treninzima ima "Puno je zabave i radosti, to se vidi na licima igračima. Baš smo ovako nešto zamišljali i priželjkivali". Tako hajner vidi dosadašnji rad naslednika Tomasa Tuhela.