Vesti iz fudbala

Fudbalska Evropa diže glas protiv FIFA: Gomilanje mečeva ugrožava zdravlje igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2024 20:48
Đani Infantino, predsednik FIFA, na udaru zbog prevelikog broja mečeva tokom sezone Guliver
Đani Infantino, predsednik FIFA, na udaru zbog prevelikog broja mečeva tokom sezone

Nezajažjiva potreba za sticanjem finansijskog bogatstva, uvijena u oblandu pitke formule "promocija fudbala", goni ljude zadužene za vođenje ovog sporta u planetarnim okvirima da prečesto pokreću nova ili proširuju postojeća takmičenja, što na svojoj koži najviše osećaju sami igrači. Fudbalska Evropa diže glas protiv toga, tako što će  14. oktobra uloži zvaničnu žalbu na kalendar takmičenja Međunardone fudbalske federacije.   

Cilj zajedničke inicijative više evropskih fudbalskih organizacija i liga, udruženja i sindikata profesionalnih igrača... jeste da se predsednik FIFA, Đani Infantino, upozori na štetnost takvog delovanja po zdravlje direktnih proizvođača rezultata. Jer, bez njih ne bi ni bilo interesovanja navijača i ulaganja sponzora. 

 

 

"Pritisak na FIFA postoji i čini se da se prave samo prvi koraci. Svetsko klupsko prvenstvo koje je osmislio Infantino, plus presuda u slučaju Lasane Dijare koja dovodi u opasnost FIFA sistem transfera, na kraju su izazvali sukob oko toga kako i na koji način se upravlja svetskim fudbalom...", glasi deo objašnjenja širokog bloka protivnika štancovanja obaveza modernih robova u kopačkama.

Špnska "Marka" ali  mediji širom Evrope prenose i da će tim povodom biti održana konferencija s radnom temom "Zaštita zdravlja igrača i očuvanje održivosti nacionalnih liga u Evropi od uvredljivog ponašanja FIFA-e".

Da je stvar ozbiljna govori i da su iza pomenute žalbe stali La Liga, Međunarodni sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPro), udruženje Evropskih liga, Premijer liga... A, koliko su rešeni da istraju u svom zahtevu govori podatak da će ista žalba biti podneta i Evropskoj komisiji.