Vesti iz fudbala

Krojf je najveći svih vremena, a Klop najteži rival: Gvardiola nahvalio Holanđanina i Nemca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2024 16:56
Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola Tanjug/AP Photo/Michael Sohn
Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola

Legendarni holandski fudbaler, a potom i terner Johan Krojf ostavio je najveći uticaj na karijeru aktuelnog šefa stručnog štaba Mančester sitija, Pepa Gvardiolu.

Španski stručnjak je održao predavanje i domovini u kojem je govorio ko su bili njegovi uzori i kao i o tome kako on gleda na posao fudbalskog trenera.

"Da nije bilo Johana Krojfa ne bi bilo ni mene.On je imao najveći uticaj u mojoj karijeri i za mene je on najbolji svih vremena. Jirgen Klop je sa Liverpulom pravio strašne stvari i on je bio najteži rival kojeg sam imao u karijeri. Zato i skidam kapu mojim igračima koji su osvajali titule dok je on bio trener ovog kluba", rekao je Gvardiola.

Igra koju forsira trener Mančester sitija nešto je što velika većina trenera širom sveta pokušava da kopira, a sam Gvardiola kaže da bi svako od njih trebalo da ima svoju viziju.

"Način igre uopšte nije važan, važno je ono što dođe na kraju, a to je rezultat. Svako treba da pronađe svoj model, vidi sa čime raspolaže i pokuša da od toga izvuče najbolje. Takođe, pobornik sam toga da igrači ne treba da troše previše energije na treninge, pa zato i kažem da treninzi moraju da budu kratki, ali svrsihodni. Potrebno je da vas igrači slušaju i usvoje ono što im govorite, a oni svu svoju energiju treba da usmere na utakmice. To je jedini način u ovako zgusnutom sistemu takmičenja", rekao je Gvardiola.