Vesti iz fudbala

Terks i Kejkos, selekcija u kojoj igraju deca od 14 godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2024 18:20
Semjuel Harvi ima samo 14 godina i brani za A selekciju TV Arena sport/ Screenshot
Semjuel Harvi ima samo 14 godina i brani za A selekciju

Treneri sve manje prezaju da u seniorske timove uključuju maloletnu talentovanu decu, ali na ostrvu Terks i Keijkos, koja je u produžetku Bahamskog lanca na jugu Atlantskog okeana, za A selekciju ove zemlje igraju i 14-godišnjaci!

Naime, na meču Terksa i Kejkosa protiv Angvile u okviru Grupe C Lige nacija KONKAKAF odigranom 4. septembra, za selekciju Terksa i Kejkosa branio je 14-godišnji golman Semjuel Harvi. Tada je primio dva gola, za jedan je bio "krivac".

"Pozvao me selektor i rekao da veruje u mene bez obzira na sve", rekao je Harvi.

Noćas su Terks i Kejkos pobedili Angvilu u trećčem kolu ovog takmičenja 2:1, a Harvi je već starosedalac u selekciji. Međutim, on nije i prvi igrač sa 14 godina koji je igrao za ovu selekciju. Pre pet godina Kristofer Luizi i Votson Žan Luj debitovali su u seniorskom timu sa 14 godina.

 

 

"Terks i Lejkos je malo ostrvo. Neki od starijih momaka su bili na fakultetu i nisu mogli da dođu, prestajalio bi da igraju kada bi se zaposlili jer nisu videli budućnost u fudbalu. Ovi mladi igrači će imati za šta da igraju", istakao je selektor Aron Lorens.

On je Harvija prekomandovao sa mesta krilnog igrača u golmana.

"Njegova sposobnost da uhvati loptu, brzi refleksi, igra nogom i izlazak u prostor daju mu ekstra kvalitet i možda jednog dana bude i dobar profesionalac", istakao je Harvi.

A, momak od 14 leta za sada može samo da radi i mašta da bi jednog dana mogao da pokuca na vrata svog omiljenog kluba Liverpula.