Vesti iz fudbala

Peru šokirao Urugvaj u mundijalskim kvalifikacijama: Arauho potpisao minimalac

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2024 08:00
Migel Arauho, peruanski fudbaler, sa saigračima slavi pobedu protiv Urugvaja Guliver/AP Photo/Daniel Apuy
Migel Arauho, peruanski fudbaler, sa saigračima slavi pobedu protiv Urugvaja

Fudbaska reprezentacija Perua, u noći između petka i subote po srednjeevropskom vremenu, podsetila je da u sportu kao i životu ne pobeđuju uvek bolji i(li) da su unapred dobijene utakmice posebno teška kategorija, jer je iz kože autsajdera skočila do tri iznenađujuća boda protiv moćnog Urugvaja u mundijalskim kvalifikacijama - 1:0 (0:0).

Umesto da ostane zaslepljen kvalitetima gostiju, iz gornjeg doma na tabeli južnoameričkih kandidata za odlazak na Svetsko prvenstvo 2026. godine, potcenenjeni domaćin je našao način da slavi prvi put od starta mundijalske trke.

Jeste to učinio tek tek u 88. minutu, ali bodovoma se u zube ne gleda, pogotovo što su Peruanci imali više udaraca prema golu, pa i udaraca u njegov okvir, od protvnika, kome je ovo treća vezana utakmica bez postignutog gola. 

 

 

"Presudio" im je Migel Arauho. Posle dobro izvedenog kornera nastala je gužva u šesnaestercu gostiju, ali su Urugvajci nakratko odbili atak, da bi lopta stigla do Pjera Aldaira Korodove, on sjajnim centašutem pronašao bivšeg štopera Crvene zvezde, a ovaj glavom, bez čuvara u blizini, savladao Serhija Ročeta. 

Favorit je imao dve velike šanse za sat i po nadmudrivanja na meču u Limi, a jednu je proćerdao njegov najveći adut Darvin Nunjez, iz Liverpula, još u početnoj fazi meča. 

Južnoameričke kvalifikacije za Mundijal 2026, 9. kolo

četvrtak

Bolivija – Kolumbija 1:0 (0:0
/Terseros 58/

Ekvador – Paragvaj 0:0

Venecuela – Argentina 1:1 (0:1)
/Rondon 65 – Otamendi 13/

petak

Čile – Brazil 1:2 (1:1)
/Vargas 2 – Žezus 45+1, Enrike 89/

subota

Peru - Urugvaj 1:0 (0:0)
/Arauho 88/

 

Standings provided by Sofascore