Vesti iz fudbala

Preminuo Branko Rašović: Odlazak fudbalera slavne generacije Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2024 11:52
Branko Rašović, legendarni fudbaler Partizana MN Press
Branko Rašović, legendarni fudbaler Partizana

Nekadašnji fudbaler Partizana, Branko Rašović, preminuo je danas u 83. godini života, saopštio je klub iz Humske. 

Rašović je za Partizan igrao do 1964. do 1969. godine i za to vreme je upisao ukupno 210 utakmica, u domaćim i evropskim takmičenjima, a iako defanzivac dva puta je bio strelac za "parni valjak" 

Ostaće najviše upamćen kao jedna od Partizanovih "beba", jer je s legendarnom generacijom jednog od dva najtrofejnija srpska kluba, igrao finale Kupa evropskih šampiona 1966. u Briselu, preteči današnje Lige šampiona, kada je naš tim poražen od madridskog Reala. 

 

 

Rašović je rođen u Podgorici 1942. godine. Ponikao je u ekipi Budućnosti i za prvi tim igrao do 1962. do 1964. kada je prešao u Partizan. Posle pet sezona u Humskoj, preselio se u Borusiju iz Dortmunda.

Za "milionere" je nastupao pola decenije, pre nego što je završio karijeru u kopačkama. U međuvremenu je nastupio i deset puta za reprezentaciju "velike" Jugoslavije, šezdesetih godina prošlog veka.

Trenerskim poslom je počeo da se bavi 1978. godine i celu karijeru je proveo u svom Partizanu. Sin Vuk Rašović nastavio je njegovim putem, prvo kao odbrambeni igrač, a onda i kao šef struke crno-belih.