Vesti iz fudbala

Brazil gubio, pa napravo "brejk" u Čileu: Bodovi osvojeni u "foto-finišu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2024 08:00
Fudbaleri Brazila u dobijenom meču sa Čileom, u kvalifikacijama za Mundijal 2026 Guliver/AP Photo/Esteban Felix
Fudbaleri Brazila u dobijenom meču sa Čileom, u kvalifikacijama za Mundijal 2026

Fudbalska reprezentacija Brazila opravdala je ulogu favorita protiv Čilea, ali daleko od toga da je lako došla do bodova na zahtevnom gostovanju u devetom krugu trke za Svetsko prvenstvo 2026. godine - 1:2 (1:1). 

Šta više, "salesao" je prvi vadio loptu iz mreže i to već u 2. minutu, kada je iskusni Eduard Vargas doneo brzopotezno vođstvo domaćoj ekipi i odmah naterao rivala da se pregrupiše i zaigra nešto drugačije nego što je planirao.

Na sreću selektora Dorivala Žuniora, Ederson nije više nijednom nateren na kapitulaciju, dok je tandem iz Botafoga - Igor Žezus, Luiz Enrike - uspeo da izrežira preokret. Golovima u finišu oba poluvremena.

Najpre je prvopomenuti debitant u državnom timu bio na pravom mestu u potrebnom trenutku, da lepo kruniše odlično ubacivanje Savinja (45+1), dok je njegov klupski kompanjon u "foto-finišu" duela u Santijagu, efektnom minijaturom, definitivno slomio otpor izazivača (89). 

Za tek četvrti trijumf petostrukog svetskog prvaka u kvalifikacijama za naredni Mundijal, ali zaslužen imajući u vidu veći posed lopte i brojnije šanse od Čileanaca. Brazilci su tako skočili sa sedmog na četvrto mesto, u konkurenciji 10 selekcija, pred duel s Peruom 16. oktobra. 
 

Južnoameričke kvalifikacije za Mundijal 2026, 9. kolo

četvrtak

Bolivija – Kolumbija 1:0 (0:0)
/Terseros 58/

Ekvador – Paragvaj 0:0

Venecuela – Argentina 1:1 (0:1)
/Rondon 65 – Otamendi 13/

petak

Čile – Brazil 1:2 (1:1)
/Vargas 2 – Žezus 45+1, Enrike 89/

subota

Peru - Urugvaj 03.30

Standings provided by Sofascore