Vesti iz fudbala

Otkriven uzrok smrti fudbalera Panatinaikosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2024 17:16
Džordž Baldok AP Photo/Dave Thompson, File
Džordž Baldok

Tragična vest potresla je sve navijače Panatinaikosa tokom protekle noći, kada je saopšteno da je pronađeno telo igrača grčkog kluba Džordža Baldoka. Momak iz Engleske (31) koji je ovog leta stigao u Grčku, pronađen je mrtav u bazenu njegove kuće u atiskom naselju Glifadi, a nakon što su poslati rezultati obdukcije na analizu, uvrđen je uzrok smrti - utapanjem.

Prema navodima grčkih medija, na telu Engleza nisu pronađene nikakve modrice ili bilo kakvi tragovi koji bi mogli da pokažu nasilnu smrt, srce je takođe bilo u redu, dok je utvrđena velika količina vode u njegovim plućima, što je indikovalo da je nesrećni fudbaler preminuo davljenjem.

"Kada su policajci okrenuli njegovo telo, navodno je iz njegovih usta izlazila voda, što je česta pojava kod davljenja, što ukazuje na to da je gutao vodu dok je bio živ i da je ta voda otišla u pluća. Ipak, s obzirom na to da je pored njega pronađena i polu-puna boca alkohola, takođe će biti izvršeni toksikološki testovi, u slučaju da se pojave dodatni dokazi. Očekuje se da će obdukcija i laboratorijski testovi koji će biti zatraženi rasvetliti okolnosti njegove smrti", navode grčki mediji.

 

 

Inaće, nesrećnog Baldoka pronašao je vlasnik vile kod kojeg je odseo Englez, nakon što ga je kontaktirala njegova supruga, koja čitav dan nije mogla da stupi u vezu sa fudbalerom. Ubrzo je stigla i hitna pomoć na licu mesta, ali engleskom igraču sa grčkim pasošem nije bilo spasa. 

Žaljenje zbog smrti fudbalera iskazali su brojni igrači i bivše kolege, kao i njegov Panatinaikos, koji se tokom dana oglasio saopštenjem - "Šokirani smo, šokirani smo gubitkom našeg Džordža. Porodica Panatinaikosa oplakuje njegov neočekivani gubitak. Uz porodicu smo i rođake Džordža Baldoka."