Vesti iz fudbala

Anderlet opet promenio odluku: Otpao i Mesjon, novi trener je David Iber

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2024 16:06
Jan Karlo Simić nastavlja da radi sa Iberom Profimedia
Jan Karlo Simić nastavlja da radi sa Iberom

Vagao je Anderleht oko novog trenera, pregovarao dugo sa Vladimirom Ivićem, zatim je Rajan Mejson bio "gotov", da bi na kraju odlučili da tim daju u ruke Davidu Iberu.

Posle rastanka sa Brajanom Rimerom, 36-godišnji Iber je vodio tim na pet mečeva, nijjedan nije izgubio i uprava je rešila da on produži sa radom. Kladili su se na čoveka kome svlačionica veruje a koji je pred pauzu deklasirao Standard 3:0, uz jedna pogodan srpskog reprezentativca Jan Karla Simića.

 

 

"Proteklih nekoliko nedelja videli smo pozitivne znake i novu dinamiku u prvom timu. Zato želimo da Davidu damo priliku da nastavi sa radom. On je mlad trener koji se odlično snašao u datoj situaciji. To se takođe poklapa sa našom filozofijom da radimo sa talentovanim, modernim trenerima. Ima naše puno poverenje i radujemo se sezoni u kojoj još uvek treba da igramo, kako u ligi,tako i u Kupu i Ligi Evrope", izjavio je izvršni direktor kluba Jesper Fredberg.

Anderleht dobro gura i u UEFA Ligi Evrope jer posle dva kola ima maksimalnih šest bodova posle pobeda nad Ferencvarošem i Real Sosiejdadom.