Vesti iz fudbala

ECA i UEFA nas istom zadatku: Klubovi i krovna organizacija produžili Memorandum o razumevanju

komentari (0)

Izvor: Tanjug

09.10.2024 20:54
Logo Evropske fudbalske federacije, bliskog saradnika Evropske klupske asocijacije Guliver
Logo Evropske fudbalske federacije, bliskog saradnika Evropske klupske asocijacije

Evropska klupska asocijacija (ECA) koja predstavlja preko 700 klubova iz 55 zemalja u Evropi i Evropska fudbalska unija (UEFA), produžili su danas i proširili Memorandum o razumevanju do 2033. godine.

Kako su saopštile ECA i UEFA, novo produženje Memoranduma o razumevanju će obezbediti kontinuirani razvoj, stabilnost i prosperitet evropskog fudbala u korist klubova, igrača i navijača širom kontinenta.

Sporazum je potpisan danas tokom 31. Generalne skupštine ECA u glavnom gradu Grčke, Atini, i on učvršćuje okvir saradnje između UEFA i ECA.

Na ceremoniji potpisivanja, predsednik ECA Naser Al-Kelaifi i predsednik UEFA Aleksander Čeferin ponovo su potvrdili kontinuiranu saradnju dve strane i istakli da se tako podržava razvoj, stabilnost i uspeh evropskog klupskog fudbala unazad već više od 15 godina. 

Kako je saopšteno, novi, prošireni Memorandum o razumevanju potvrđuje da ECA zadržava priznanje UEFA kao upravno telo fudbala u Evropi, dok UEFA priznaje ECA kao jedino predstavničko telo za klubove na evropskom i globalnom nivou.