Vesti iz fudbala

Završavam s 23 titule, nije loše... : Ljubomir Fejsa definitivno odložio kopačke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2024 20:01
Ljubomir Fejsa, bivši fudbaler Partizana, neće se više vraćati igranju MN Press
Ljubomir Fejsa, bivši fudbaler Partizana, neće se više vraćati igranju

Ljubomir Fejsa ne igra fudbal još od razlaza s Partizanom, prošlog leta, ali je tek sada odlučio da stavi tačku na svoj život u kopačkama, o čemu je javnost obavestio putem društvenih mreža. 

Tridesetšestogodišnji defanzivni vezista nije tek tako doneo tu, njemu, tešku odluku, ali je prelomio i odlučio da se ne traži klupski angažman i ne vraća se na teren, na kom je puno toga dao. 

"Dugo sam čekao da ovo postavim, objavim. Teško mi je i dalje da se oprostim od fudbala u igračkom smislu, ali vreme je za to iako stalno odlažem. Nije lako reći zbogom posle skoro 20 i nešto godina igračke karijere. Zahvalio bih se klubovima u kojima sam igrao, predsednicima, trenerima uz koje sam napredovao, učio, terapeutima, doktorima, svim mojim saigračima uz koje je igranje bilo zadovoljstvo", počeo je objavu Fejsa.

 

 

Mada nikada nije bio dvoljno cenjen, barem ne u svojoj zemlji, u igračku penziju je otišao kao jedan od naših najtrofejnijih fudbalera ikada. Iako je više puta išao na operaciju prednjih ukrštenih ligamenata i pravio velike takmičarske pauze. 

"Završavam sa 23 titule, nije loše (smeh). Mogao sam možda još, a možda i ne, sve je ovako trebalo da bude kako je dragi Bog odlučio i ništa ja tu ne bih menjao. Ni moje povrede, ojačale su me i napravile od mene ratnika. Rad, istrajnost, disciplina i ljubav su me vodili da uvek budem najbolja verzija sebe".

Karijeru je počeo u Hajduku iz Kule, odakle ga je Partizan doveo za, tada, rekordnih 1.200.000 evra, da bi najviše trajao i traga ostavio u Benfici. Gde i danas uživa veliki ugled. 

"Hajduk, Partizan, Olimpijakos, Al Ahli i moja najvoljenija Benfika i reprezentacija Srbije će mi zauvek ostati u srcu. Olimpijada je bila posebno iskustvo. Hvala vam svima dragi saigrači, prijatelji što smo delili pobede i poraze, a najviše hvala mojoj porodici koja je uvek bila uz mene, a bilo je teških dana. Moja supruga i deca su uvek bili uz mene. Žrtva za drugog je najveći dokaz ljubavi, hvala vam za sve".

 

 

Fejsa je odložio loptu, ali nema nameru da se povuče iz fudbala, a budućnost će pokazati u kom svojstvu će ostati u sportu. 

"Hvala i svim navijačima koji su me podržavali sve ove godine.  Srbima, Grcima, Saudijcima, a posebno hvala Portugalcima, fudbal je uz vas imao posebnu čar. Najlepše moje fudbalske godine su bile uz vas.

Hvala i onim klubovima koji su želeli da me dovedu,  ali viša sila nije dala. Ovde je kraj jedne igračke karijere, ali i novi fudbalski početak u nekoj drugoj ulozi. Veliko hvala svima", poručio je Fejsa iz Lisabona, gde živi s porodicom i gde se radovao silnim trofejima s tamošnjim "orlovima".