Vesti iz fudbala

Saša Ilić dobio naslednika na klupi Nižnjeg Novgoroda: Viktor Gončarenko zamenio Srbina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2024 19:12
Saša Ilić, srpski trener, dobio naslednika u Nižnjem iz Novgoroda MN Press
Saša Ilić, srpski trener, dobio naslednika u Nižnjem iz Novgoroda

Saša Ilić nedavno je sporazumnim raskidom ugovora napustio mesto šefa stručnog štaba Nižnjeg Novgoroda, a na njegovo mesto postavljen je Viktor Gončarenko iz Ukrajine. 

Ruski klub je pod vođstvom legendarnog kapitena Partizana ispunio primarni cilj, obezbeđivanjem ostanka u tamošnjoj Premijer ligi, a sada je poverenje ukazao još jenom bivšem fudbaleru. 

Četrdesetsedmogodišnji stručnjak pristao je na dvogodišnju saradnju s novim gazdama, a preporuka su mu bili izvrsni rezultati na klupi BATE Borisova, s kojim je šest puta bio prvak svoje zemlje. 

Vodio je još Kuban iz Krasnodara i Ural, a pola decenije je bio zadužen za igru i rezultate slavnog CSKA iz Moskve, između ostalog i protiv Crvene zvezde u dobijenom dvomeču osmine finala Lige Evrope, pre nekoliko proleća. 

Ilić je početkom maja preuzeo Nižnji Novgorod i uspeo je u plej-ofu da izbori opstanak u najvišem rangu, a rastaank je usledio nakon remija protiv ekipe Akrona. Pre toga je trenirao Čukarički, grčki Atromitos i CSKA iz Sofije, uz kratak angažman u ulozi selektora mlađih kategorija u Fudbalskom savezu Srbije.