Vesti iz fudbala

Serhio Aguero sudski goni Barselonu: Argentinac traži novac od Katalonaca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.10.2024 22:13
Serhio Aguero, bivši fudbaler Barselone, sudskim putem traži novac od kluba Manchester City
Serhio Aguero, bivši fudbaler Barselone, sudskim putem traži novac od kluba

Serhio Kun Aguero podneo je tužbu španskom sudu protiv Barselone, a predmet spora su novčana dugovanja slavnog španskog kluba prema ovom svom bivšem fudbaleru.

Prema njegovom tumačenju, Katalonci su bili dužni da mu isplate 3.000.000 evra, na ime prekinutog ugovora, nakon što je imao problema s radom srca i dobio lekarsku zabranu igranja. 

Kako prenose španski mediji, nekada sjajni napadač iz Argentine ne pristaje na objašnjenje da Barsa nije uspela da naplati novac od osiguravajućeg društva, pošto je ovo utvrdilo da se radi o urođenom a ne stečenom zdravstvenom problemu. 

 

 

Ne obazire se ni na to štto je pre napuštanja Pirineja i sporta, generalno, stigao da odigra svega pet mečeva pre nego što mu je pozlilo i što je podvrgnut detaljnim ispitivanjima i bolničkom lečenju.

Strelac jednog, ali posebnog gola u dresu Blaugrane, jer se desio u El klasiku, protiv madridskog Reala, drži se dogovora i insistira na isplati iznosa sa papira potpisanog 2021. godine.

Slavni "gaučos" stigao je kao kapitalno pojačanje na "Nou Kamp", a karijeru je izgradio u madridskom Atletiku i Mančester sitiju, prethodno je igrao i za Independijente u domovini, a za reprezentaciju Argentine nastupio je 101 put i postigao 41 gol.