Vesti iz fudbala

Andrija Maksimović, otkriva: Aleksandar Mitrović mi je idol!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.10.2024 10:39
Andrija Maksimović i Dragan Stojković MN Press
Andrija Maksimović i Dragan Stojković

Nikoga posle duela u Milanu, između Crvene zvezde i Intera nije iznenadilo što je Dragan Stojković, selektor Srbije, odlučio da pozove Andriju Maksimovića za duele sa Švajcarskom i Šapnijom u Ligi nacija. Sam nadimak tinejdžera crveno-belih, a zovu ga Mesi, otkriva o kakvom se talentu radi.  

Neki ga zovu i Jamal iz Srbije, ali se novopečenom reprezentativcu Srbije više sviša onaj koji ga poredi sa legendarnim Argentincem. 

"Više mi se dopada Mesi. Protiv Jamala sam već igrao na kadetskom Prvenstvu Evrope, obojica smo dali gol, voleo bih da se opet sretnemo na terenu. Iza sebe imam dva prvenstva u uzrastu do 17 godina, u Mađarskoj sam igrao sa godinu dana starijim igračima, postigao dva gola protiv Španije i Italije. Na Kipru smo stigli do polufinala, poraženi smo od Portugala, ali dali smo svi maksimum. San mi je bio uvek da igram za najbolji tim Srbije i sada sam ovde", rekao je za FSS, Andrija Maksimović.

FSS

Andrija Maksimović na treningu

 

Selektor Stojković je rekao da ga je pratio već na tom prvenstvu koje se održavalo na Kipru.

"Imali smo informaciju da je na tribinama u meču grupne faze upravo sa Kiprom, ali nije bilo treme".

U Sportskom centru se po dolasku na kratko video i sa saigračima iz mlađe selekcije koji se pripremaju za dva meča sa Rusijom, čestitali su na pozivu, uzvratio im je da se dobro spreme jer ih očekuju kvalifikacije za omladinsko Prvenstvo Evrope. Ne krije da su ga iz kluba lepo ispratili na prvo okupaljanje sa najboljim državnim timom…

"Rekli su mi da nastavim dobro da radim, da nemam tremu, da će me svi ovde dobro prihvatiti. Sve je počelo nekako posle derbija, pojavio se tada i širi spisak, odmah su me savetovali da ostanem čvrsto na zemlji, da ne poletim, da stalno radim na sebi. Ne čitam mnogo komentare, ali video sam šta su Italijani pisali posle meča sa Interom, dali su mi ocenu sedam. Sve je to zaista sjajno za mene, imam 17 godina a igrao sam protiv jednog Intera, debitovao u Ligi šampiona".

Postao je Maksimović najmlađi debitant u istoriji našeg fudbala u Ligi šampiona. Korijere je napisao da ima karakter za svoje godine.

"Pre meča sa Interom svi su me pitali da li imam strah, tremu, rekao sam da nemam…Pokazao sam na terenu i da me nije strah i da imam karakter. Ko je ostavio najveći utisak na mene od igrača Intera? Arnautović. Snažan, jak, svuda ga je bilo. Mogao sam Zomeru da dam gol, nisam imao ni sreće, sada ga neće biti u Leskovcu".

Ne krije Maksimović da mu je idol najbolji srpski napadač.

"Aleksandar Mitrović. Protiv Portugala je postigao onaj gol i odveo nas na Svetsko prvenstvo".

MN Press

Reprzeentativci Srbije u Staroj Pazovi

Mrežama kruži snimak kada je imao samo pet godina i dužu kosu, živeo u Novom Pazaru.

"Da, sestra me zbog kose nazvala Mesi, on je tada isto imao dužu kosu. Ostao mi nadimak, kasnije sam igrao u školi fudbala „Vlada Dimitrijević“, došao zatim u Zvezedu. U Novom Pazaru je legenda fudbala Adem Ljajić, vratio se iz inostranstva i podigao grad na noge. I on mi je idol, jer smo obojica iz istog grada – rekao je Andrija Maksimović i poentirao.- Zovu me sada Mesi, ali voleo bih jednog dana da me pamte kao legendu Andriju Maksimovića. Da ostavim trag u fudbalu".

Gledao je Maksimović, Šapniju u Beogradu, a sada se nada da će i igrati protiv prvaka Evrope.

"Španiju sam gledao u Beogradu, a rekli su mi da je Švajcarska dobra reprezentacija. Idemo na pobedu u oba meča, a fokus je prvi meč u Leskovcu", zaključio je Andrija Maksimović, najmlađi član najboljeg tima Srbije.