Vesti iz fudbala

Stojković: Čekam Vlahovića u novembru, tako smo se dogovorili

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.10.2024 13:32
Dragan Stojković, selektor Srbije MN Press
Dragan Stojković, selektor Srbije

Neće imati Dragan Stojković, Dušana Vlahovića na raspolaganju za oktobarske mečeve u Ligi nacija, protiv Švajcarske i Španije, ali je u razgovoru za italijanske medije potvrdio da ga čeka u novembru.

Odlična forma napadača Juventusa, obradovala je selektora Srbije, koji za njega ima samo reči hvale, koji je objasnio i zbog čega nije sad na spisku. 

Razgovarao sam sa Vlahovićem u četvrtak, dan posle pobede Juventusa u Lajpcigu. Dao sam mu komplimente, pa smo se i malo našalili. Rekao sam Dušanu: " dobro, prvi gol je tvoj, a u drugom si pogrešio prilikom šuta". Znam njegovu snagu i talenat. Srećan sam što ga vidim dobro raspoložeenog jer se vratio postizanju golova", rekao je Dragan Stojković, selektor Srbije.

Vlahovića nije bilo na okupljanju reprezentacije Srbije u septembru zbog porodičnih problema, a sada ga je Stojković izostavio sa spiska. 

U septembru je tražio da bude u reprezentaciji jer je imao porodičnih problema, a pre deset dana, kada smo razgovarali, rekao mi je da ih još nije rešio i da je pauza jedini put. Tako da je najbolja odluka bila da ga ne zovem ni ovog puta. Odlučili smo zajedno. Slično se desilo i sa Aleksandrom Mitrovićem prošli put. Čekam Vlahovića za novembarske mečeve. Tada igramo protiv Danske i Švajcarske“.

Osvrnuo se zatim Stojković i na igrače Milana, Pavlovića i Jovića.

Strahinja je dobro počeo, a onda je trener Fonseka pronašao dobitnu formaciju bez njega. Može da se desi, to je deo prilagođavanja na novo prvenstvo. Samo je pitanje vremena, jer njegov talenat je neupitan. U Milanu se nadam da će i Jović naći više prostora“, rekao je Dragan Stojković.