Vesti iz fudbala

Odigrana humaniutarna utakmica između veterana Zvezde i selekcije Italije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2024 16:32
FK Crvena zvezda uvek dobar domaćin FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg
FK Crvena zvezda uvek dobar domaćin

Humanitarna fudbalska utakmica između veterana Crvene zvezde i reprezentacije "Srce" - tima italijanskih glumaca i pevača odigrana je danas u Beogradu.

Meč je organizovan na inicijativu italijanskog ambasadora Luke Gorija, a ceo prihod namenjen je za obnovu vrtića u Srbiji. "Dve su ključne reči za današnji događaj - humanost i prijateljstvo, koje najbolje odslikavaju odnose Italije i Srbije.

"Na ovaj način obeležavamo i Dan italijanskog sporta u svetu, koji je pokrenuo naš ministar spoljnih poslova Antonio Tajano. O značaju sporta najbolje govori ekonomski podatak, godišnji promet u sportu u Italiji je 22 milijarde evra, odnosno 1,5 ukupnog BDP-a", istakao je Gori na stadionu "Rajko Mitić".

Gori, kao i svi članovi italijanskog tima, nosili su dres sa prezimenom čuvenog golgetera Salvatorea Tota Skilaćija, koji je nedavno preminuo. Zvezdine veterane predvodio je kapiten Boško Đurovski, a igrali su Boško Janković, Aleksandar Luković, Nikola Lazetić, Miloš Bursać, Slavoljub Janković, Dragan Bogavac, Adrijan Đokaj i drugi.

Predsednik Crvena zvezda Svetozar Mijailović rekao je da su crveno-beli i na ovaj način pokazali da su društveno odgovoran klub, posebno kada je u pitanju briga o deci i osobama sa posebnim potrebama.

"O tome kakvu odgovornost pokazuju naši navijači najbolje ilustruje to da smo 30 puta do sada organizovali grandiozne akcije dobrovoljnog davanja krvi", naglasio je Mijailović.

Najveći aplauz na konferenciji za medije dobio je kapiten gostiju italijanski glumac Paolo Sasaneli, rodom iz Barija, grada gde je Zvezda 1991. godine postala šampion Evrope.

"Vežu nas crveno-bele boje i Sveti Nikola, čije ime nosi stadion gde je Zvezda postigla najveći uspeh. Volim da kažem da je Zvezda tada u finalu imala igrača više. Voleo bih da ovaj meč odigramo i u Bariju", rekao je Sasaneli.

U humanitarnoj akciji pomogli su i Fondacije Novak Đoković i Inteza, u čije ime su se obratili Maja Kremić i Darko Popović.