Vesti iz fudbala

Branko Radujko pozdravio učesnike Konferencije UEFA: Obavezni smo da stvaramo uslove za razvoj fudbala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.10.2024 08:43
Generalni sekretar FSS, Branko Radujko  na Konferenciji UEFA u Beogradu FSS
Generalni sekretar FSS, Branko Radujko na Konferenciji UEFA u Beogradu

Drugog dana Konferencije UEFA za licenciranje klubova i finansijsku održivost obuhvatila je različite radne grupe, radionice i panel diskusije, a prisutne je pozdravio i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Branko Radujko.

Novoizabrani prvi opretivac "srpke kuće fudbala" govorio je o tome koliko je izdgradnja moderne infrastrukture važna za kvalitetan i uspešan razvoj sporta.

"Fudbal je definitivno najvažnija sporedna stvar na svetu i to nije slučaj samo u Srbiji, nego u celom svetu. Svi volimo fudbal i svi znamo sve o fudbalu. Samim tim i naša odgovornost je veća, kao i obaveza da doprinesemo stvaranju uslova u kojima fudbal može dalje da se razvija i da ostvari svoj puni potencijal", rekao je Radujko za sajt Fudbalskog saveza Srbije i nastavio:

 

 

"Naša vizija je da srpski fudbal bude moderan, konkurentan i da prati dinamičan razvoj globalne fudbalske industrije. Cilj kome težimo moguć je isključivo neprestanim ulaganjem u kvalitetne terene, znanje i sposobnosti trenera i stručnog osoblja seniorskih i mlađih kategorija, sudijsku struku, kao i akademiju za upravljanje u fudbalskim klubovima i organizacijama."

Kada je reč o domaćim takmičenjima, Branko Radujko je kao ključne vrednosti apostrofirao integritet, održivost i konkurentnost.

"Rukovodimo se vrednostima i principima UEFA i FIFA i u tom smislu licenciranje klubova smatramo kao izuzetno važnu oblast, jer bez standardizacije u organizaciji i poslovanju klubova, bez finansijske stabilnosti i održivosti, bez odgovornosti u upravljanju celim fudbalskim sistemom, naši ciljevi neće biti ostvarivi", zaključio je Radujko.

Generalni sekretar FSS je još jednom podsetio da je Konferencija za licenciranje i finansijsku održivost dobar test za Beograd i Srbiju i prilika da svi zajedno pokažemo još jednom da ćemo i u aprilu 2025. godine biti besprekoran organizator i domaćin sastanka najvažnijeg tela evropskog fudbala – Kongresa UEFA.