Vesti iz fudbala

Karsli veruje Solankeu: Selektor Engleske izostavio Medisona i Megvajera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2024 21:38
Dominik Solanke se našao na spisku Engleske Tanjug/AP Photo/David Cliff
Dominik Solanke se našao na spisku Engleske

Selektor Engleske Li Karsli ne želi iznenađenja u B diviziji Lige nacija pa je i za predstojeće dve utakmice sa Grčkom i Finskom spremio najbolje što ima. Ali, ima i promena, pa tako nema Džejmsa Medisona, Harija Megvajera, Džeroda Bouvena, Eberečija Ezea i Tina Livramenta, ali su tu pre svih Kol Palmer i Dominik Solanke, novi napadač Totenhema.

"Dominik je bio vrlo blizu tima i prošli put, ali se povredio pre nego što sam saopštio spisak. Bio je odličan u Bornmutu, a preneo je tu formu i u Totenhem. Pored toga što je dobra osoba, veliki je talenat. Dobro je imati ga", izjavio je Karsli na konferenciji za medije.

U timu su i ovog puta mlađe snage Noni Madueke, Morgan Gibs Vajt, Livaj Kolvil, Anhel Gomes, fudbaleri sa kojima je Karsli do nedavno sarađivao u U21 reprezentaciji Engleske. Karsli, pa se potom posebno osvrnuo na Megvajerov slučaj:

"Hari je bio veoma pozitivan tokom našeg razgovora. Razgovarali smo o tome kakva je odluka, imamo neke zaista dobre centralne bekove koji su željni da igraju. Hari još ima važnu ulogu u ovoj ekipi."

 

 

Na spisku Engleske nalaze se:

GOLMANI: Din Henderson (Kristal Palas), Džordan Pikford (Everton), Nik Poup (Njukasl).

ODBRANA: Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Livaj Kolvil (Čelsi), Mark Geji (Kristal Palas), Ezri Konsa (Aston Vila), Riko Luis (Mančester Siti), Džon Stouns (Mančester Siti), Kajl Voker (Mančester Siti).

VEZNI RED: Džud Belingem (Real Madrid), Fil Foden (Mančester Siti), Konor Galager (Atletiko Madrid), Morgan Gibs Vajt (Notingem Forest), Anhel Gomes (Lil), Kobi Mejnu (Mančester Junajted), Kol Palmer (Čelsi), Deklan Rajs (Arsenal).

NAPAD: Antoni Gordon (Njukasl), Džek Griliš (Mančester Siti), Hari Kejn (Bajern Minhen), Noni Madueke (Čelsi), Bukajo Saka (Arsenal), Dominik Solanke (Totenhem), Oli Votkins (Aston Vila).